ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα – Έπεται συνέχεια
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα – Έπεται συνέχεια
(Φωτο: newsit.gr)
12 Ιούλ
0
Σχόλια

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα – Έπεται συνέχεια

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, κράτησε σχεδόν μια ώρα και ίσως να αποδειχθεί μια από τις πιο επιτυχημένες επαφές που είχαν οι δυο άνδρες όπως αποδεικνύεται τόσο από την γλώσσα του σώματος όσο και από τις διαρροές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

«Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες έθεσαν το πλαίσιο για τη συνέχεια», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 12.10 και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι. Και οι δυο άνδρες ήταν χαμογελαστοί και είχαν έναν διάλογο μπροστά στις κάμερες με την παρουσία του φυσικού ήχου να προκαλεί ευχάριστη έκπληξη σε όσους έχουν παρακολουθήσει και άλλες συναντήσεις ανάμεσα στους δυο ηγέτες.

(Φωτο: newsit.gr)

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την έναρξη της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος ήταν το γεγονός ότι ενώ η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 30 λεπτά σχεδόν έφτασε τη μια ώρα.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.