ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τσιτσιπάς - Τζέρε 3-0: Σοβαρός, συνεπής και αποτελεσματικός, στον 4ο γύρο του Wimbledon για δεύτερη φορά
Τσιτσιπάς – Τζέρε 3-0: Σοβαρός, συνεπής και αποτελεσματικός, στον 4ο γύρο του Wimbledon για δεύτερη φορά
(Φωτο: gazzetta.gr)
08 Ιούλ
0
Σχόλια

Τσιτσιπάς – Τζέρε 3-0: Σοβαρός, συνεπής και αποτελεσματικός, στον 4ο γύρο του Wimbledon για δεύτερη φορά

Πιο εύκολα σε σχέση με τους πρώτους δύο γύρους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο και συνεχίζει στο Wimbledon.

Μετά τους Τιμ και Μάρεϊ, ήταν σειρά του Λάσλο Τζέρε να χάσει από τον Ελληνα τενίστα (6-4, 7-6 (5), 6-4 σε δύο ώρες και 10 λεπτά), με τον Στέφανο να φτάνει στην δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2018.

Ο Ελληνας τενίστας είχε εξαιρετικό πρώτο σερβίς σήμερα και όποτε χρειάστηκε να βγει από την δύσκολη θέση το έκανε, με «κλειδί» το tie break στο δεύτερο σετ, όπου έκανε το 2-0 και είχε ένα καλό «μαξιλάρι» για το υπόλοιπο του ματς. «Κλειδί» ήταν σήμερα και οι επιστροφές του που ήταν πολύ καλές απέναντι σε έναν μέτριο server και που του έδωσαν και ένα πολύ σημαντικό break στο τρίτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς είχε 6 άσους στο ματς, 69% πρώτο σερβίς με 82% κερδισμένους πόντους σε αυτό, ενώ υστέρησε σε winners (25-32) και αβίαστα λάθη (19-18). Τρομερή βοήθεια είχε και από τους πόντους στο φιλέ όπου είχε 21/28.

Επόμενος αντίπαλος για τον Τσιτσιπά ο Αμερικανός εξαιρετικός σέρβερ Κρίστοφερ Γιούμπανκς, ο οποίος κέρδισε με 3-0 το Ο’ Κόνελ από την Αυστραλία (7-6, 7-6, 7-6).

Πρώτο βήμα από τον Τσιτσιπά με «όπλο» το σερβίς και τα λάθη του Τζέρε

Μέσα σε ένα λεπτό, με love game, ο Στέφανος ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς καθώς ο Σέρβος δεν είχε επιστροφές. Ο Τζέρε ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος λάθη του Τσιτσιπά σε μεγάλα ράλι, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει στο 2-1 χάρη σε ένα βολέ και ένα smash έπειτα από δύο ισοπαλίες. Ιδια η εικόνα στα επόμενα δύο games με τον Σέρβο να ισοφαρίζει και τον Τσιτσιπά στο 40-40 αν βγάζει δύο μεγάλα πρώτα σερβίς, για να κρατήσει το προβάδισμα.

Με love game ο Τζέρε ισοφάρισε, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με άσο (και σωστό challenge) ο Στέφανος πέρασε και πάλι μπροστά.

Στο επόμενο game βρήκε το πρώτο break point στο ματς, με τον Τζέρε να το σβήνει με αρκετό ρίσκο και τελικά να ισοφαρίζει 4-4, με τον Στέφανο όμως να φτάνει σε τρίτο love game στο σετ για το 5-4.

Εκεί ήρθαν τα… δώρα από τον Τζέρε. Με ένα αβίαστο και ένα διπλό λάθος, έστειλε τον Τσιτσιπά σε διπλό σετ/μπρέικ πόιντ και με ένα ακόμη διπλό λάθος στο σερβίς, του έδωσε ξεκούραστα το 1-0.

Με λίγη τύχη και… άσο στο tie break το 2-0 ο Τσιτσιπάς

Με την έναρξη του δεύτερου σετ, ο Τζέρε βρήκε break point, αλλά για 10 λεπτά υπήρξε διακοπή λόγω ψιλόβροχου. Με την επανέναρξη ο Σέρβος έκανε το πρώτο του break στο ματς και με εξαιρετικό πρώτο σερβίς έφτασε στο 2-0, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 2-1.

Ο Τζέρε αφού έφτασε στο 3-1, βρέθηκε με δύο break point, όπως το μπάκχαντ και το σερβίς του Τσιτσιπά, τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση. Ακολούθησε μία τρομερή αντίδραση του Στέφανου, ο οποίος από 30-0 κάτω, έβγαλε εξαιρετικές επιστροφές στο σερβίς του Τζέρε και τον ανάγκασε σε συνεχόμενα λάθη, φέρνοντας στα ίσια το σετ.

Αμέσως μετά πήρε και προβάδισμα αφού ο Τζέρε δεν μπορούσε με τίποτα να βρει σωστά χτυπήματα, σημαδεύοντας το φιλέ.

Με love game ο Τζέρε ισοφάρισε, αλλά εξίσου εύκολα ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-4 και τον έστειλε να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Ο Σέρβος επιβίωσε σχετικά εύκολα, όμως ο Στέφανος με το σερβίς του τον έβαλε και πάλι σε δύσκολη θέση (6-5). Ομως το Νο60 του κόσμου έκανε love game και έστειλε το σετ στο tie break.

Εκεί ο Τζέρε έκανε το μίνι μπρέικ για το 3-1, ενώ για ένα… χιλιοστό έχασε το 4-1 και έκανε αμέσως μετά και αβίαστο λάθος για το 3-3. Ο Σέρβος έκανε κι άλλο δώρο στον Στέφανο με ένα χαμένο φόρχαντ και ο Τσιτσιπάς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, φτάνοντας σε τριπλό σετ πόιντ (6-3). Στο 6-5 σέρβιρε ο Τσιτσιπάς και έκλεισε το σετ με άσο!

Το τρίτο σετ

Στο τρίτο σετ ο Τζέρε σέρβιρε πρώτος και κράτησε το σερβίς του, όπως και ο Στέφανος, με τον Τσιτσιπά να κάνει το break αμέσως μετά με δύο τρομερές επιστροφές πάνω στη βασική γραμμή του αντιπάλου του.

Με love game και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Ελληνας τενίστας έκανε το 3-1, όμως ο Σέρβος βρήκε καλά πρώτα σερβίς και μείωσε σε 3-2. Ιδια εικόνα στα άλλα δύο games με τον Τσιτσιπά να κρατά το προβάδισμα (4-3) και να φτάνει στο 5-3 αμέσως μετά χάρη και πάλι στο σερβίς του. Με το σερβίς του έκλεισε και την πρόκριση στο 6-4.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.