ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεσσαλονίκη: «Τον έχω συγχωρέσει» λέει η μητέρα για τον σύντροφό της που κακοποιούσε την ανήλικη κόρη της
Θεσσαλονίκη: «Τον έχω συγχωρέσει» λέει η μητέρα για τον σύντροφό της που κακοποιούσε την ανήλικη κόρη της
(Φωτο: newsit.gr)
07 Ιούλ
0
Σχόλια

Θεσσαλονίκη: «Τον έχω συγχωρέσει» λέει η μητέρα για τον σύντροφό της που κακοποιούσε την ανήλικη κόρη της

Η 15χρονη από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά για ενάμιση χρόνο ο σύντροφος της μητέρας της, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η 49χρονη μητέρα της, όμως, στηρίζει τον σύντροφο της ακόμα και σήμερα και μιλάει στο newsit.gr.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανήλικη ανέφερε σε φίλη και συμμαθήτρια της ότι ο σύντροφος της μητέρας της την κακοποιούσε. Αμέσως ενημερώθηκε το σχολικό περιβάλλον του κοριτσιού και ακολούθησε η επίσημη καταγγελία στην αστυνομία και η σύλληψη του.

Η ανήλικη κατήγγειλε ότι από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2022 ο σύντροφος της μητέρας της προέβαινε σε ασελγείς πράξεις κατ´εξακολούθηση και παρά τη θέληση της, απειλώντας την ότι σε περίπτωση που αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν θα χώριζε τη μητέρα της, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την ίδια να μη μιλάει σε κανέναν.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στις 19/06 έκρινε ένοχο τον 54χρονο, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, για κατάχρηση ανηλίκου και παρουσίαση πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα, ενώ τον αθώωσε για τις πράξεις του βιασμού και της ενδοοικογενειακής απειλής. Καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη και επέστρεψε στη φυλακή.

Την ίδια στιγμή το 15χρονο, σήμερα, κορίτσι μεγαλώνει με τη γιαγιά του, ενώ η μητέρα της μιλάει στο newsit και συγκλονίζει:

«Δεν γνώριζα πραγματικά τι γινόταν. Ο σύντροφος μου είναι πολύ καλός άνθρωπος, εργατικός και αγαπούσε πάρα πολύ την κόρη μου. Την φρόντιζε και την μεγάλωνε σαν να ήταν δικό του παιδί. Όμως και η κόρη μου τον είχε σαν πραγματικό πατέρα. Δεν ήθελε να της κάνει κακό. Φαίνεται πως δεν καταλάβαινε τι έκανε. Και η κόρη μου δεν μου είχε πει τίποτα γιατί φοβόταν μήπως με επηρεάσει ψυχολογικά καθώς είμαι άρρωστη. Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας».

Και η μητέρα καταλήγει: «Πλέον δεν θέλω να τα θυμάμαι. Ο σύντροφος μου κατάλαβε το λάθος του και μου ζήτησε συγγνώμη. Είναι πραγματικά καλός άνθρωπος. Τον έχω συγχωρέσει και είμαι στο πλευρό του. Αυτό είναι κάτι που το κορίτσι μου δεν μου το συγχωρεί όμως και έχει κόψει κάθε επικοινωνία μαζί μου. Μένει πλέον με τη μητέρα μου, τη γιαγιά της. Καμία από τις δύο δεν θέλει να μου μιλάει. Μου λείπει το κορίτσι μου. Θέλω να με συγχωρέσει και να κάνουμε όλοι μαζί μία νέα αρχή. Μου έχει λείψει η αγκαλιά της, μου έχει λείψει η ίδια».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αντώνης Καραγιάννης τονίζει στο newsit.gr:

«Ο εντολέας μου παραμένει κρατούμενος. Από την πρώτη στιγμή έχει ομολογήσει τις πράξεις του και αντιλαμβάνεστε το βάρος αυτών και παραμένει να εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου προκειμένου να διεκδικήσει και τα υπόλοιπα δικαιώματα του.

Έχει αποδεχτεί από την πρώτη στιγμή τη συνεύρεση του με το ανήλικο, αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή την πράξη της απειλής και αθωώθηκε για αυτήν, όπως αρνήθηκε και ότι της παρουσίαζε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου».

 

 

 

Πηγή: newsit.gr/Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.