ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δίκη Άλκη Καμπανού: Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των 12 κατηγορουμένων
Δίκη Άλκη Καμπανού: Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των 12 κατηγορουμένων
(Φωτ.: protothema.gr)
06 Ιούλ
0
Σχόλια

Δίκη Άλκη Καμπανού: Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι των 12 κατηγορουμένων

Μια σειρά από ελαφρυντικά ζήτησαν να αναγνωριστούν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του. Όλοι τους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και αναμένεται η ετυμηγορία της έδρας για τις ποινές τους.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ζήτησαν να αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα η ηλικία 18-25 αποτελεί μεταβατικό στάδιο για την προσωπικότητα του δράστη και χρήζει επιεικέστερης μεταχείρισης.

Παράλληλα, οι συνήγοροι ζήτησαν να αναγνωριστούν και άλλα ελαφρυντικά για τους 12 κατηγορούμενους, στον βαθμό που ισχύουν για τον κάθε ένα, ότι το έγκλημα τελέστηκε λόγω νεαρής ηλικίας, ο πρότερος σύννομος βίος, η μεταμέλεια για τις πράξεις τους και η καλή διαγωγή τους στις φυλακές.

Κατά τις εισηγήσεις τους προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις, επειδή οι συνήγοροι είπαν ότι οι 12 κατηγορούμενοι είναι «παιδιά της γειτονιάς». Ορισμένοι ξέσπασαν μέσα στο δικαστήριο και άρχισαν να φωνάζουν «και αυτός που πέθανε τι ήταν; Άκου παιδιά της γειτονιάς…».

Η έδρα διέκοψε για να εξετάσει τα ελαφρυντικά. Αναμένεται η ετυμηγορία για τις ποινές των 12 κατηγορουμένων.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.