ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χάλκινο η Μπάρμπα στο ευρωπαϊκό πάλης Κ20
Χάλκινο η Μπάρμπα στο ευρωπαϊκό πάλης Κ20
(Φώτο : gazzetta.gr)
30 Ιούν
0
Σχόλια

Χάλκινο η Μπάρμπα στο ευρωπαϊκό πάλης Κ20

Η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 68κ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης κορασίδων στην Ισπανία.

Συνεπής στο ραντεβού της με το βάθρο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της ηλικιακής κατηγορίας της ήταν η Νικολέτα Μπάρμπα.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης κορασίδων, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας

Η Μπάρμπα μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη και μετέτρεψε σε θρίαμβο τον «μικρό» τελικό των 68 κιλών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Ελληνίδα χρειάστηκε λιγότερο από δύο λεπτά να επικρατήσει της Ρουμάνας, Βιορίτσα Τάνια Άνταμ με τεχνική υπεροχή και να κατακτήσει με εντυπωσιακό τρόπο το χάλκινο μετάλλιο.

Το πρωί, η Ελένη Χρυσικάκη αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 76 κιλών όπου αντιμετώπισε την Μαρία Ζένκινα από την Ουκρανία. Η αντίπαλός της την αιφνιδίασε με αποτέλεσμα η Χρυσικάκη να γνωρίσει την ήττα και να μείνει εκτός συνέχειας.

Πρεμιέρα στην ελευθέρα με τρεις συμμετοχές

Η δράση στην Ισπανία συνεχίζεται την Παρασκευή (30/6) με τους αθλητές της Ελευθέρας να ρίχνονται στην παλαίστρα. Η Ελλάδα μετράει τρεις συμμετοχές. Στα 57 κιλά ο Δημήτρης Οφλίδης θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τον Χάρβεϊ Θάι Ρίντινγκς από τη Νοβηγία, ενώ στα 70 κιλά ο Γιώργος Ιωακειμίδης κοντράρεται με τον Μολδαβό Ιόν Μάρκου. Στα 79 κιλά ο Γιώργος Ταρζίδης θα παλέψει με τον Αζέρο Σαντίγκ Μουσταφαζάντε.

Στην 13η θέση της ελληνορωμαϊκής η Ελλάδα

Η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 13η θέση της Ελληνορωμαϊκής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, ανάμεσα σε 29 χώρες, έχοντας συγκομιδή 24 βαθμών.

Τους 10 χάρισε ο Αχιλλέας Χρυσίδης με την 5η θέση στα 130 κιλά, ακόμα 8 έδωσε ο Χρήστος Χατσατούροβ με την 7η θέση στα 82 κιλά και οι 6 ήρθαν από την 8η θέση του Νίκου Ιωσηφίδη στα 87 κιλά. Από εκεί και πέρα στα 55 κιλά ο Ηλίας Ζαϊράκης πήρε την 12η θέση και ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος στα 77 κιλά την 20η.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το Αζερμπαϊτζάν με 144 και ακολούθησαν η Γεωργία με 134 και η Τουρκία με 113.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.