ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νέα κυβέρνηση: Τουρκική αντίδραση στην επιλογή Γεραπετρίτη από Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ
Νέα κυβέρνηση: Τουρκική αντίδραση στην επιλογή Γεραπετρίτη από Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ
(Φωτο: newsit.gr)
27 Ιούν
0
Σχόλια

Νέα κυβέρνηση: Τουρκική αντίδραση στην επιλογή Γεραπετρίτη από Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να χρίσει υπουργό Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση τον Γιώργο Γεραπετρίτη δεν έμεινε φυσικά ασχολίαστη από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, καθώς αναλαμβάνει τη θέση κλειδί στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» έκανε σήμερα (27.6.2023) αναφορά στο νέο υπουργό Εξωτερικών και… παρομοίασε τον Γιώργο Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, ενώ σχολίασε και την μετακίνηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εφημερίδα της Τουρκίας ανέφερε ότι όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον έμπιστό του, Χακάν Φιντάν, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τη θέση αυτή στη νέα κυβέρνηση σε ένα δικό του άνθρωπο που εμπιστεύεται.

Ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας ανέφερε: «Στο ΥΠΕΞ ήρθε ο έμπιστος φίλος».

Η «Χουριέτ» τόνισε ότι ο διορισμός του Γιώργου Γεραπετρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας συζητείται πολύ.

Από την άλλη μιλούσε για «στενό» άνθρωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ έκανε αναφορά και στην μετακίνηση του τέως ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Τον Νίκο Δένδια τον μετέφερε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο ΥΠΕΞ έφερε τον έμπιστο και “πιο στενό του άνθρωπο” Γιώργο Γεραπετρίτη, όπως ο Ερντογάν έφερε στο ίδιο υπουργείο τον πιο στενό του άνθρωπο, τον Χακάν Φιντάν», αναφέρει η εφημερίδα της Τουρκίας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.