ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(Φωτο: protothema.gr)
26 Ιούν
0
Σχόλια

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για δεύτερη φορά ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μαρέβας. Μαζί τους ήταν τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, αλλά και η θεία του Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου. Μεταξύ άλλων ήταν επίσης στην ορκωμοσία και οι Μανιάς Σπήλιος, Αλέξανδρος Αθανασίου, Απόστολος Μαυραγάνης, Χρήστος Παπαζής, και Γιώργης Παπαζήσης.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο πρωθυπουργός υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά και στη συνέχεια αγκάλιασε τα παιδιά του και τις αδερφές του.

Παράδοση παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με την οικογένειά του μετέβη πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχτηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.