ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σάκκαρη - Κορνέ 2-0: Ατυπη ρεβάνς και πρόκριση στις «16» για την Μαρία στο Βερολίνο
Σάκκαρη – Κορνέ 2-0: Ατυπη ρεβάνς και πρόκριση στις «16» για την Μαρία στο Βερολίνο
(Φωτο: gazzetta.gr)
21 Ιούν
0
Σχόλια

Σάκκαρη – Κορνέ 2-0: Ατυπη ρεβάνς και πρόκριση στις «16» για την Μαρία στο Βερολίνο

Η Μαρία Σάκκαρη αυτή τη φορά έπαιξε πιο προσεκτικά και απέκλεισε την Αλιζέ Κορνέ.

Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε άτυπη ρεβάνς για την ήττα της περασμένης εβδομάδας στο Νότιγχαμ, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 46 λεπτά) και συνεχίζει στις «16» του Βερολίνου όπου θα παίξει είτε με την Αλιασάντρα Σάζνοβιτς.

Το πρώτο σετ είχε αρκετή περιπέτεια, καθώς η Κορνέ αισθάνθηκε αδιαθεσία, επέστρεψε και από 1-5 μείωσε σε 4-5, βρίσκοντας και 4 break points για την ισοφάριση! Η Σάκκαρη ωστόσο τα έσβησε και εκεί ήταν το κλειδί του πρώτου σετ, αφού η Ελληνίδα είχε 2/2 break points και η αντίπαλός της 1/9.

Στο δεύτερο κυριάρχησε απόλυτα, συνέχισε να σβήνει break points της Γαλλίδας (2/15 είχε η Κορνέ) και έφτασε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Με μπόλικο… δράμα το 1-0 η Σάκκαρη

Η Κορνέ ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, κερδίζοντας σε δύο λεπτά το πρώτο game και στη συνέχεια έφτασε σε τριπλό break point. Ομως, παρά το ότι δεν έβρισκε πρώτο σερβίς, η Σάκκαρη με ορισμένα ράλι στο game, ανάγκασε σε λάθη την αντίπαλό της και με 5 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 1-1.

Αμέσως μετά, η Σάκκαρη βρίσκοντας καλές επιστροφές, σημάδεψε το μπάκχαντ της Γαλλίδας και βρήκε το break point, το οποίο δεν άφησε να πάει χαμένο και πήρε προβάδισμα στο ματς.

Το Νο8 του κόσμου βρήκε ρυθμό στο φόρχαντ της και έφτασε άνετα στο 3-1. Ακολούθησε άλλο ένα break για την Μαρία, με την Κορνέ να δείχνει πως δεν αισθάνεται καλά και κάλεσε γιατρό όπου της μέτρησαν την πίεση.

Μετά από περίπου 7-8 λεπτά διακοπής, η Γαλλίδα επέστρεψε στο ματς, αλλά η Σάκκαρη με δύο καλά πρώτα σερβίς στο 30-30, έφτασε στο υπέρ της 5-1.

Η Κορνέ κατάφερε να μειώσει σε 5-2 και έφτασε σε τριπλό break point στο σερβίς της Μαρίας που ήθελε να κλείσει το σετ! Η Γαλλίδα αυτή τη φορά δεν πέταξε την ευκαιρία και μείωσε σε 5-3 με break, για να πλησιάσει κι άλλο στο σερβίς της (5-4).

Η Σάκκαρη είχε μία δεύτερη ευκαιρία να κλείσει το σετ στο δικό της σερβίς και από τα λάθη της είδε την Κορνέ να βρίσκει τέσσερα νέα break point! Κατάφερε να τα σβήσει όλα. Βρήκε δύο set point στη συνέχεια και με βολέ έκλεισε το περιπετειώδες πρώτο σετ.

Κυριάρχη Σάκκαρη και πρόκριση στις «16»

Με το «καλημέρα» η Σάκκαρη βρήκε δύο break point τα οποία έσβησε με ισάριθμους άσους η Γαλλίδα, όμως μετά έκανε διπλό λάθος και πρόσφερε το break στην Μαρία.

Η Κορνέ βρήκε με την σειρά της break point και μάλιστα άλλα τρία, αλλά ούτε αυτά εκμεταλλεύτηκε, για να γίνει το 2-0 για την Μαρία. Η Κορνέ με δυσκολία μείωσε σε 2-1 στο σερβίς της, αλλά έβαλε ξανά ζόρια στην Σάκκαρη με νέο break point. Ούτε αυτή τη φορά τα κατάφερε όμως, με την Σάκκαρη να παίρνει προβάδισμα 3-1 και στη συνέχεια να φτάνει σε τριπλό break point.

Το 4-1 έγινε από την Σάκκαρη, όμως η αντίπαλός της βρήκε άλλα δύο break points και αυτή τη φορά δεν τα πέταξε, μειώνοντας σε 4-2.

Ομως, τα αβίαστα λάθη της Κορνέ έδωσαν πίσω το break στην Σάκκαρη που σέρβιρε για το ματς. Εφτασε σε match point το οποίο όμως μετέτρεψε σε break point η Γαλλίδα. Για άλλη μία φορά το έσβησε η Σάκκαρη και έφτασε τελικά στη νίκη.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.