ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το «Όγδοο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε
Το «Όγδοο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε
(Φώτο : enimerotiko.gr)
20 Ιούν
0
Σχόλια

Το «Όγδοο Θαύμα του κόσμου»: Ο μυστηριώδης ναός του Αγίου Γεωργίου που κανείς δεν ξέρει πως χτίστηκε

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου είναι μια μονολιθική εκκλησία στην Λαλιμπέλα, στην περιφέρεια της Αμχάρα, στην Αιθιοπία, ο οποίος προσδιορίζεται ως το Όγδοο Θαύμα του Κόσμου.

Χτισμένος στις αρχές του δέκατου τρίτου αιώνα, πρόκειται για τον πιο γνωστό ναό που κατασκευάστηκε από τους έντεκα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι διαστάσεις του συγκροτήματος είναι 25 μέτρα έως 25 μέτρα με 30 μέτρα και υπάρχει μια κολυμβήθρα έξω από τον ναό, η οποία βρίσκεται σε μια τεχνητή τάφρο.

Σύμφωνα με την αιθιοπική πολιτιστική ιστορία, ο ναός του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε αφότου είχε δει ο βασιλιάς Ντζέμπρε Μεσκέλ Λαλιμπέλα της δυναστείας των Ζαγκβέ ένα όραμα στο οποίο καθοδηγήθηκε για να κατασκευάσει την εκκλησία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Λαλιμπέλα ανήκει στις περιοχές με τους πλέον εκπληκτικούς ιερούς τόπους του κόσμου, εφόσον εκεί συναντάμε συνολικά έντεκα λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες, η κάθε μια σκαλισμένη εξ ολοκλήρου από ένα και μόνο κομμάτι ηφαιστειακού πετρώματος

Άγιος Γεώργιος

 

Πηγή : enimerotiko.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.