ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καιρός: Βροχές, χαλάζι και κεραυνοί το Σαββατοκύριακο
Καιρός: Βροχές, χαλάζι και κεραυνοί το Σαββατοκύριακο
(Φώτο : cnn.gr
17 Ιούν
0
Σχόλια

Καιρός: Βροχές, χαλάζι και κεραυνοί το Σαββατοκύριακο

Σε τίποτα δεν θα θυμίζει καλοκαίρι ο καιρός σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου, αλλά και την Κυριακή σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr

Συγκεκριμένα το Σάββατο ο καιρός επιφυλάσσει τοπικές βροχές και καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, αναφέρει ο Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr.

Το Σάββατο οι περιοχές με τα ισχυρότερα φαινόμενα θα είναι η Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Σποράδες ,Εύβοια, η Στερεά Ελλάδα-συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής-, η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα οι Κυκλάδες και αργότερα η Κρήτη.

Οι άνεμοι πρόκειται να φτάσουν τα 5, 6 τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ θα έχουμε υποχώρηση του υδραργύρου καθώς δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την Αττική, περιμένουμε κακοκαιρία αύριο Σάββατο από το πρωί μέχρι σχεδόν και το βράδυ με κατά διαστήματα βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ενδεχομένως τοπικά να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες στην Θεσσαλονίκη δηλαδή βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ, θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Σήμερα Σάββατο (17-06-2023), στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή (18-06-2023), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία την Κυριακή

Την Κυριακή η κακοκαιρία προχώρα ανατολικότερα, θα επηρεάσει κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιώνεται, δηλαδή θα έχουμε αρκετή λιακάδα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 και δεν αποκλείεται ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιώνεται ο καιρός από Δευτέρα

Όπως λέει ο Τάσος Αρνιακός από την Δευτέρα τα πράγματα αλλάζουν. Περιμένουμε καλοκαίρια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με τον υδράργυρο να φτάνει και να ξεπερνάει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το καλοκαιρινό σκηνικό θα παραμείνει έως και την Πέμπτη καθώς από την Παρασκευή επανέρχεται η αστάθεια. Και το επόμενο Σαββατοκύριακο -τουλάχιστον στα κεντρικά και τα βόρεια- ο καιρός ξαναχαλάει.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr/Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.