ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αλέξης Κούγιας στη δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Αυτό που είπαν οι κατηγορούμενοι ήταν ότι αυτοκτόνησε»
Αλέξης Κούγιας στη δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Αυτό που είπαν οι κατηγορούμενοι ήταν ότι αυτοκτόνησε»
(Φωτο: Eurokinissi)
12 Ιούν
0
Σχόλια

Αλέξης Κούγιας στη δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Αυτό που είπαν οι κατηγορούμενοι ήταν ότι αυτοκτόνησε»

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Η ευθύνη του δικαστηρίου είναι τεράστια απέναντι στην κοινωνία», είπε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του 19χρονου φοιτητή.

Με αυτά τα λόγια άρχισε την αγόρευσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο έμπειρος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, εκπροσωπώντας την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού και συνέχισε:

«Μπορείτε να δεχτείτε ότι αλήθεια λένε μόνο οι κατηγορούμενοι. Φυσικά και είστε ελεύθεροι να το κάνετε, όμως υπάρχει μια διαφορά. Όταν βγείτε από αυτήν την αίθουσα, να κοιμηθείτε ήσυχοι. Να ξέρετε ότι δεν αδικήσατε κανέναν».

«Δεν είναι μία συνήθης δίκη», τόνισε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη δίκη καθορίζει τις κοινωνικές συνθήκες συμπεριφοράς ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, αναφέρει το thesstoday.gr.

«Η τιμή που μου έγινε από την οικογένεια Καμπανού, να τους εκπροσωπήσω είναι ηθική ανταμοιβή για ότι έχω πει και ότι έχω κάνει σε αυτόν τον αμαρτωλό χώρο. Πρόκειται για μια δίκη όχι ανθρωποκτονίας, αλλά μιας κοινωνίας. Η ευθύνη σας κύριοι και κυρίες δικαστές, είναι τεράστια απέναντι στην ελληνική κοινωνία», επισήμανε ο κ. Κούγιας.

Άλκης Καμπανός – Αλέξης Κούγιας: «Οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παραπλανήσουν την δικαιοσύνη»

Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας επεσήμανε πως δεν έχει συμβεί ποτέ στον κόσμο, δώδεκα νέα παιδιά να συμφωνήσουν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

«Υπάρχει έστω μια στιγμή που δάκρυσε κάποιος από τους κατηγορουμένους;» διερωτήθηκε ο κ. Κούγιας. «Είδατε ένα βλέμμα συμπόνιας στην οικογένεια του Άλκη ή στα υπόλοιπα θύματα; Ακούσατε ποτέ, έστω έναν να πει “τιμωρείστε μας, κατασφάξαμε ένα παιδί”;».

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παραπλανήσουν την δικαιοσύνη και τους συγγενείς.

«Θέλουν να σας εξευτελίσουν και να σας υποτιμήσουν. “Ήμουν εκεί αλλά δεν χτύπησα”, αυτό ακούσαμε. Ο Άλκης αυτοκτόνησε, αυτό μας είπαν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η συμπεριφορά τους και ο σεβασμός που έδειξαν. Τόσο στις απολογίες τους, όσο και στην εισαγγελική πρόταση».

Η πολύκροτη δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, ενώ στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της εισαγγελικής πρότασης.

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα εισηγήθηκε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο φίλων του.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.