ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται σε δίκη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα
Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται σε δίκη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα
(Φωτο: newsit.gr)
02 Ιούν
0
Σχόλια

Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται σε δίκη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα, τον περασμένο Νοέμβριο, στο κέντρο της πόλης, στο ύψος της Καμάρας.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 27χρονος παραπέμπεται να δικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται των ποινικών της ευθυνών η 20χρονη συνοδηγός του, σε βάρος της οποίας είχε απαγγελθεί η κατηγορία για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη.

«Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα»

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου αυτοκινήτου. Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές, ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, που έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.