ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τσιτσιπάς - Μπαένα 3-0: Κυρίαρχος Στέφανος πέρασε στους «32» του Roland Garros
Τσιτσιπάς – Μπαένα 3-0: Κυρίαρχος Στέφανος πέρασε στους «32» του Roland Garros
(Φωτο: gazzetta.gr)
31 Μάι
0
Σχόλια

Τσιτσιπάς – Μπαένα 3-0: Κυρίαρχος Στέφανος πέρασε στους «32» του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε θέση στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Παίζοντας ώριμα από τον πρώτο πόντο και με ελάχιστα κενά στην απόδοσή του, επικράτησε του Ισπανού Καρμπάγιες Μπαένα με 3-0 σετ (6-3, 7-6(4), 6-2) και περιμένει στην φάση των «32» έναν εκ των Σβάρτσμαν και Μπόργκες.

Ο Στέφανος είχε τα… θεματάκια του στο σερβίς, όπως και ο Ισπανός στην υποδοχή, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει ωστόσο πολλούς πόντους με winners στο ματς. Ακόμη και στο δεύτερο σετ που ο Μπαένα απαντούσε με break στα break του Στέφανου, ο Ελληνας τενίστας έπαιζε με υπομονή και περιόρισε τα λάθη του (είχε αρκετά στο πρώτο μισό του ματς, που ωστόσο δεν του στοίχησαν) για να φτάσει στο 2-0 μέσω του tie break.

Στο τρίτο ήταν… καταιγιστικός, ξεκινώντας με δύο break και με προβάδισμα 4-0 τελείωσε γρήγορα το ματς και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε το ματς με 6 άσους, 5 διπλά λάθη, 77% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 29 αβίαστα, αλλά και 46 winners έναντι μόλις 18 του αντιπάλου του!

Αποτελεσματικός ο Τσιτσιπάς, έκανε το 1-0

Ο Μπαένα ξεκίνησε ιδανικά το ματς, κερδίζοντας εύκολα στο σερβίς του το πρώτο game, με τον Στέφανο να ισοφαρίζει με δυσκολία, κυρίως λόγω της αστάθειάς του στην αρχή του game στο σερβίς του.

Αμέσως μετά βρήκε το πρώτο break point στο ματς και δεν το άφησε να πάει χαμένο, καθώς με μία καλή επιστροφή στο σερβίς του Μπαένα, ανάγκασε σε λάθος τον Ισπανό στο δεύτερο χτύπημα.

Αμέσως μετά ο Μπαένα ήταν αυτός που είχε break point, με τον Τσιτσιπά να το σώζει πολύ οριακά με ένα πέρασμα στη διαγώνιο που βρήκε την πλάγια γραμμή. Τελικά, με δύο κακές επιστροφές του Ισπανού (είχε φανερά πρόβλημα στον τομέα αυτό στο μεγαλύτερο μέρος του ματς), ήρθε το 3-1.

Ο Μπαένα σερβίροντας εξαιρετικά, μείωσε σε 3-2. Το 4-2 ήρθε εύκολα για το Νο5 του κόσμου καθώς ο Ισπανός ζοριζόταν να επιστρέψει μπάλες, αλλά κατάφερε να μειώσει σε 4-3 με love service game.

Με ένα σμας και ένα βολέ ο Στέφανος έφτασε στο 5-3 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, για να κλείσει αμέσως μετά το σετ από δύο ακόμη αβίαστα λάθη του Μπαένα.

«Χορός» των break, με κερδισμένο τον Τσιτσιπά στο tie break

Από 0-30 ο Στέφανος βρήκε ρυθμό στο σερβίς του και πήρε 4 συνεχόμενους πόντους για να κάνει το 1-0 στο δεύτερο σετ. Με λίγη δόση τύχης (και ένα κακό φόρχαντ του Στέφανου) ο Μπαένα κράτησε το σερβίς του, αλλά ο Στέφανος παρά τα βεβιασμένα χτυπήματά του, διατήρησε το προβάδισμα χάρη στο σερβίς του και ένα drop shot στο τέλος του τρίτου game.

Αμέσως μετά ο Στέφανος βρήκε τρεις ευκαιρίες για break και στην τρίτη πήγε τον Μπαένα σε ένα μεγάλο ράλι, αναγκάζοντάς τον σε λάθος για το 3-1.

Ομως, ένα πολύ κακό game από τον Στέφανο έφερε την μείωση σε 3-2. Στο 30-30 έκανε λάθος εκτίμηση θεωρώντας πως το χτύπημα του αντιπάλου του κατέληξε εκτός βασικής γραμμής (η διαιτητής κατεβηκε και σωστά έδωσε μέσα το χτύπημα), για να ακολουθήσει ένα διπλό λάθος στο σερβίς και έτσι ο Μπαένα πήρε πίσω το break.

Η αντίδραση του Τσιτσιπά ήταν άμεση και έκανε ξανά break πιέζοντας τον Ισπανό στην βασική γραμμή, όμως από τα λάθη του ακολούθησε το τέταρτο σερί game με break.

Αμφότεροι κράτησαν στη συνέχεια το σερβίς τους, με τον Στέφανο να είναι μπροστά με 5-4 και τον Μπαένα να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Ο Ισπανός με love game ισοφάρισε, όμως εξίσου εύκολα ο Τσιτσιπάς ανάγκασε τον αντίπαλό του να πάει ξανά να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Το έκανε εύκολα, στένοντας το σετ στο tie break με δεύτερο love game. Στο tie break βρήκε δύο μίνι break o Τσιτσιπάς που πήγε στο change προηγούμενος με 4-2. Με άσο έφτασε σε τριπλό set point (6-3) και τελείωσε τελικά το tie break με 7-4 από ένα χαμένο φόρχαντ του αντιπάλου του.

Καταιγιστικός Τσιτσιπάς και πρόκριση στους «32»

Αποφασισμένος να μην μπει πάλι σε μπελάδες όπως στον πρώτο γύρο, ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυναμικά στο τρίτο σετ.

Εσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και έφτασε εύκολα στο 2-0, για να βρει πάλι break point από winner, αφού… έτρεχε πάνω κάτω τον Ισπανό τενίστα.

Η λόμπα του ήταν οριακά έξω στη συνέχεια, ενώ βρήκε κι άλλο break point το οποίο αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε και με βολέ στη μικρή διαγώνιο έφτασε στο 3-0 και με δικό του σερβίς στη συνέχεια.

Το 4-0 ήρθε εύκολα για τον Ελληνα τενίστα, με τον Μπαένα έστω και δύσκολα, να σπάει το ρόδι, μειώνοντας σε 4-1. Το 5-1 ήρθε εύκολα για τον Τσιτσιπά, με τον Μπαένα να μειώνει σε 5-2, αλλά να μην βρίσκει το break που έψαχνε στη συνέχεια και ο Στέφανος έκλεισε θέση για τον τρίτο γύρο στο Παρίσι.

 

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.