ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ηράκλειο: Συγκινεί το δράμα των τριων παιδιών που εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους
Ηράκλειο: Συγκινεί το δράμα των τριων παιδιών που εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους
(Φωτο: newsbomb.gr)
31 Μάι
0
Σχόλια

Ηράκλειο: Συγκινεί το δράμα των τριων παιδιών που εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους

Ραγίζει καρδιές το δράμα που βιώνουν τρια αδερφάκια, δύο μικρά αγόρια ηλικίας 9 και 7 ετών, καθώς και η 5χρονη αδερφή τους, τα οποία εγκατέλειψε στο σπίτι τους για δύο ημέρες η 33χρονη μητέρα τους, αφήνοντάς τα μόνα.

Μάλιστα, το μεσαίο αγοράκι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και βρίσκεται καθηλωμένο στο κρεβάτι.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο βιολογικός πατέρας των τριών παιδιών, τα οποία παραμένουν φιλοξενούμενα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ειδοποιήθηκε και ταξίδεψε εκτάκτως από την Αθήνα όπου ζει και εργάζεται προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε να επικοινωνήσει με τα παιδιά του πολλούς μήνες καθώς η πρώην σύντροφος του τον είχε αποκλείσει από αυτά.

Τα δύο αδερφάκια μόλις αντίκρισαν τον πατέρα τους, στην παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου όπου φιλοξενούνται, έτρεξαν στην αγκαλιά του κλαίγοντας, ενώ το αγοράκι που αντιμετωπίζει προβλήματα παραπληγίας, χαμογέλασε στον μπαμπά του.

Ο βιολογικός πατέρας φέρεται να δυσκολεύεται να αναλάβει την επιμέλεια και την φροντίδα των παιδιών καθώς όπως υποστηρίζει εργάζεται και δεν έχει κάποιον συγγενή κοντά ώστε να μπορέσει να τα μεγαλώσει.

Παράλληλα, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας συγκινεί μιλώντας για τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει ο ίδιος, τα αδέρφια του και οι γονείς τους όσο ζούσαν όλοι μαζί, σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

«Ήταν πολλές φορές που δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι. Στο σχολείο δεν πηγαίναμε κάθε μέρα. Η μαμά δεν ξυπνούσε και έπρεπε να ταΐσω τον αδερφό μου (το παιδί με την παραπληγία) φέρεται να εκμυστηρεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.

Το αγόρι αναφέρεται και στην άσχημη συμπεριφορά του νέου συντρόφου της μητέρας του. Όπως περιγράφει, μπορεί να μην τα χτυπούσε, όμως τους φώναζε και τους έβαζε τιμωρίες.

Αναφέρει ακόμα ότι «συχνά έφευγαν και πήγαιναν στο Ηράκλειο και έπιναν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό η μαμά αλλά δεν της το είχα πει ποτέ».

Για το περιστατικό για το οποίο συνελήφθη η μητέρα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για την κατηγορία της έκθεσης κατά συρροή, το αγοράκι περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η μητέρα απουσίαζε από την προηγούμενη ημέρα. Όταν βράδιασε την πήρε τηλέφωνο και της είπε να γυρίσει στο σπίτι επειδή πεινούσαν. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι θα πήγαινε ή θα έστελνε κάποιον, τα παιδιά έπεσαν τελικά να κοιμηθούν μόνα και σχεδόν νηστικά ενώ το μόνο που υπήρχε στο σπίτι, ήταν λίγη φάβα.

Πώς αποκαλύφθηκε το δράμα των τριών παιδιών

Σημειώνεται πως το ενδιαφέρον και η ευαισθησία μίας ομάδας ανθρώπων ήταν εκείνα που οδήγησαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, η μητέρα έγραψε το παραπληγικό παιδί σε ειδικό σχολείο τον Σεπτέμβριο του 2022, όμως παρά την εγγραφή, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο αναπληρωτής ψυχολόγος του ειδικού σχολείου αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία με τη μητέρα για να δει τι συμβαίνει και να ελέγξει αν είναι καλά το παιδί. Έτσι προγραμματίστηκε μία επίσκεψη στις αρχές Απριλίου με τον ίδιο, την κοινωνική λειτουργό, την διευθύντρια του ειδικού σχολείου και έναν νοσηλευτή του σχολείου.

Αν και το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί, τελικά η μητέρα τους άνοιξε στις 12, εκείνης της ημέρας, καθώς κοιμόταν. Είδαν τα παιδιά, τις συνθήκες στο σπίτι και προσπάθησαν να καθοδηγήσουν τη μητέρα για να βρει κάποιο αμαξίδιο ώστε να μπορεί το παιδί να βγαίνει έξω. Τελικά, αν και είχε αρχικώς εμφανιστεί δεκτική, λίγες ημέρες αργότερα άλλαξε τον αριθμό του τηλεφώνου της και «εξαφανίστηκε».

Από τους ίδιους ανθρώπους έγινε επαφή και με το σχολείο όπου φοιτούσε το μεγαλύτερο αγόρι της οικογένειας. Ενημερώθηκαν ότι το παιδί έχανε πολλά μαθήματα καθώς δεν ξυπνούσε η μητέρα. Όλες οι προσπάθειες που έκαναν να εντοπίσουν εκ νέου τη μητέρα, έπεσαν στο κενό. Έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν ξανά το σπίτι της οικογένειας, απροειδοποίητα αυτή τη φορά, βλέποντας ότι η μητέρα απουσίαζε από την προηγούμενη μέρα.

Το σπίτι ήταν ακατάστατο. Οι καρέκλες αναποδογυρισμένες, οι κουβέρτες στο πάτωμα. Το παιδί με το πρόβλημα υγείας έβγαζε συνεχόμενες κραυγές. Γείτονες τούς είπαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα τα άφηνε μόνα καθώς πολλές νύχτες έφευγε. Τους ανέφεραν ακόμα ότι στην προσπάθειά του να μαγειρέψει, το μεγαλύτερο παιδί κόντεψε να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Από την πλευρά της, η μητέρα υποστηρίζει ότι τα παιδιά ήταν σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους ενώ δήλωσε πως ήταν πιεσμένη λόγω της μετακόμισης τους σε ένα καλύτερο σπίτι στο Ηράκλειο όπου θα έμεναν όλοι μαζί.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.