ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ηράκλειο: Άφησε μόνα τους στο σπίτι δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να πάει στον σύντροφό της
Ηράκλειο: Άφησε μόνα τους στο σπίτι δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να πάει στον σύντροφό της
(Φωτο: protothema.gr)
30 Μάι
0
Σχόλια

Ηράκλειο: Άφησε μόνα τους στο σπίτι δύο μέρες τα τρία ανήλικα παιδιά της για να πάει στον σύντροφό της

Άφησε μόνα τα τρία ανήλικα παιδιά της, εκ των οποίων το ένα παραπληγικό, στο σπίτι για δύο μέρες, συνελήφθη και καταδικάστηκε για έκθεση από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Η σύλληψη της 33χρονης μητέρας έφερε στο φως τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών (5,7 και 9 ετών), που μίλησαν στις κοινωνικούς λειτουργούς λέγοντας πως υπήρχαν μέρες που δεν είχαν να φάνε και που δεν πήγαιναν στο σχολείο.

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό ειδικού σχολείου της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, που στις 26 Μαΐου πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους από την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, το ένα από τα αγοράκια είναι παραπληγικό, με ειδικές ανάγκες φροντίδας.

Όπως είπαν οι καταγγέλλοντες στους αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα, γείτονες ανέφεραν ότι τα παιδιά έμεναν συχνά μόνα στο σπίτι.

Τα παιδιά, με εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν την 33χρονη μητέρα των παιδιών, Ελληνίδα με καταγωγή εκτός Κρήτης, η οποία ζει τους τελευταίους μήνες σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος με τα τρία ανήλικα παιδιά και τον σύντροφό της, με τον οποίο απέκτησε σχέση το τελευταίο διάστημα, ούσα σε διάσταση με τον 47χρονο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών, που ζει στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως περιγράφεται στην έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας, τα παιδιά υποστηρίζουν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έμειναν μόνα στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους με τον “θείο” έφευγαν και πήγαιναν συχνά στο Ηράκλειο.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή και χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, το οποίο την καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή.

Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Neakriti

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.