ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ταέ κβον ντο: Τρομερός Χαμαλίδης, έφτασε ως τα προημιτελικά του Παγκοσμίου
Ταέ κβον ντο: Τρομερός Χαμαλίδης, έφτασε ως τα προημιτελικά του Παγκοσμίου
(Φώτο : gazzetta.gr)
30 Μάι
0
Σχόλια

Ταέ κβον ντο: Τρομερός Χαμαλίδης, έφτασε ως τα προημιτελικά του Παγκοσμίου

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης έφτασε μία ανάσα από το μετάλλιο στα -68 κιλά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τάε κβον ντο, με την πορεία του να σταματά στα προημιτελικά!

Εξαιρετικές εμφανίσεις για τους δύο Έλληνες αθλητές που έκαναν πρεμιέρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο στο Μπακού.

Στα -68 κιλών, ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς κέρδισε τον Σλοβάκο Μίροσλαβ Φργκόλετς στην φάση των «64» με 14-2 και 14-1 στους δύο γύρους, ενώ κόντρα στον Βούλγαρο Ντζόρτζεφ επικράτησε με 9-8, 12-5 και πέρασε στους «16» όπου αντιμετώπισε τον Μπερνάντο Πι από την Δομινικανή Δημοκρατία.

Εκεί ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη περίοδο όπου επικράτησε με 9-0, έχασε με 12-5 την δεύτερη και στην τρίτη που θα έκρινε και τον νικητή Εκεί βρέθηκε πίσω με 4-0, όμως γύρισε τον αγώνα και με 10-7 και 2-1 τελικό σκορ, πέρασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου.

Εκεί αντιμετώπισε τον Ουζμπέκο Ρασίτοφ με στόχο την είσοδο στα ημιτελικά και τα μετάλλια. Ο Ρασίτοφ πήρε το πρώτο σετ με 4-2 και το δεύτερο με 8-5, για να αφήσει εκτός διεκδίκησης μεταλλίου τον Ελληνα πρωταθλητή. Να σημειωθεί πως ο Χαμαλίδης αναγκάστηκε να δώσει δύο αγώνες να διαφορά 15 λεπτών μόλις και παρά το ότι ήταν εξουθενωμένος, πάλεψε μέχρι τέλους για να γυρίσει τον αγώνα.

Στις «16» αποκλείστηκε η Καλτέκη

Στην φάση των «16» σταμάτησε η πορείας της Φαίδρας Καλτέκη, στην κατηγορία των -57 κιλών.

Αρχικά, αντιμετώπισε την Βαλέρια Σμιτσίκοβα (Λευκορωσία) στην φάση των «32» και σε ένα πολύ κλειστό ματς κέρδισε με 2-0 και 2-1 στους δύο γύρους και στις «16» αντιμετώπισε την Λουάνα Μαρτόν από την Ουγγαρία.

Εκεί η Ουγγαρέζα πιο προσεκτική, πήρε τους δύο γύρους με 5-2, 4-3 και συνεχίζει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.