ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φρέντι Μπελέρης: Αντιδρά το ΥΠΕΞ στην παράταση της κράτησής του - Τι ανακοίνωσε
Φρέντι Μπελέρης: Αντιδρά το ΥΠΕΞ στην παράταση της κράτησής του – Τι ανακοίνωσε
(Φωτο: newsbomb.gr)
22 Μάι
0
Σχόλια

Φρέντι Μπελέρης: Αντιδρά το ΥΠΕΞ στην παράταση της κράτησής του – Τι ανακοίνωσε

Ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από την απόφαση για παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάστη του Παντελή Κοκαβέση.

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου
Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής των τοπικών εκλογών στη Χειμάρρα, ωστόσο συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για δήθεν εξαγορά ψήφων.

Mάλιστα, στο περιθώριο σημερινού Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αλβανίδα ομόλογό του Olta Xhaçka.

Κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο ανταλλαγής για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να θέσει το θέμα σύλληψης και κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.