ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκλογές στις 25 Ιουνίου – Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Βελόπουλο
Εκλογές στις 25 Ιουνίου – Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Βελόπουλο
(Φωτο: newsit.gr)
22 Μάι
0
Σχόλια

Εκλογές στις 25 Ιουνίου – Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Βελόπουλο

Στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22.05.2023) ο πρωθυπουργός στο μπαράζ τηλεφωνημάτων στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, στον Νίκο Ανδρουλάκη, στον Δημήτρη Κουτσούμπα και στον Κυριάκο Βελόπουλο μετά την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε νωρίτερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως τονίζει η κυβέρνηση: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου».

Έτσι, πλέον οι διαδικασίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και η νέα Βουλή δεν θα ορκιστεί την 1η Ιουνίου αλλά την Κυριακή 28 Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου θα προκηρυχθούν εκλογές. Επίσης, παίζει πολύ ισχυρά το σενάριο να γίνουν όλες οι διαδικασίες την Δευτέρα και όχι την Κυριακή 28 Μαΐου.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.