ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εμμένει στην αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, παραδίδει τη διερευνητική και επιχειρεί δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εμμένει στην αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, παραδίδει τη διερευνητική και επιχειρεί δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου
(Φωτο: newsit.gr)
22 Μάι
0
Σχόλια

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Εμμένει στην αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, παραδίδει τη διερευνητική και επιχειρεί δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου

“Δεν το πιστεύω…”. Αυτή ήταν η απάντηση υπουργών, βουλευτών, και άλλων “γαλάζιων” στελεχών για την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές, με διπλάσια ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε για τα αποτελέσματα των εκλογών ότι αυτή η μεγάλη νίκη [της Νέας Δημοκρατίας] ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες”.

Στις 25 Ιουνίου οι δεύτερες κάλπες;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκινημένος στις δηλώσεις του, έδωσε το στίγμα των κινήσεων του από σήμερα.

“Χωρίς αμφιβολία, ο πολιτικός «σεισμός» που εκδηλώθηκε σήμερα μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο, ώστε η πατρίδα μας να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της” δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, κάνοντας σαφές ότι είναι εξαιρετικά πιθανό οι δεύτερες κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής να επισπευστούν, και αντί για τις 2 Ιουλίου να στηθούν στις 25 Ιουνίου.

Παραδίδει άμεσα τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης

Σήμερα, μετά τις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και να παραδώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται στη συνέχεια, ως το απόγευμα, να λάβει τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία ωστόσο δεν θα αξιοποιήσει και όπως όλα δείχνουν θα την παραδώσει άμεσα και δεν θα κάνει χρήση του χρονικού ορίζοντα των τριών ημερών.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.