ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Προκλητική ανακοίνωση για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων - «Λένε ψέματα οι Έλληνες»
Τουρκία: Προκλητική ανακοίνωση για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων – «Λένε ψέματα οι Έλληνες»
(Φωτο: newsbomb.gr)
20 Μάι
0
Σχόλια

Τουρκία: Προκλητική ανακοίνωση για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων – «Λένε ψέματα οι Έλληνες»

Μετά τη χθεσινή εμπρηστική ρητορική του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που προκάλεσε την αυστηρή απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τη σκυτάλη πήρε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Με μια προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων. Ειδικότερα, επιρρίπτει στην Ελλάδα «προσπάθεια διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας:

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών για τον “Πόντο”. Καθώς αυτοί οι ισχυρισμοί, οι οποίοι απέχουν πολύ από κάθε είδους λογική και σκεπτικό, δεν είναι παρά μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων. Όλες οι δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίες δεν βασίζονται σε καμία ιστορική πληροφορία και σε κανένα έγγραφο, είναι ψέματα που αποσκοπούν στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και αποτελούν ένα παράδειγμα. Όσοι αναζητούν μια ντροπιαστική πραγματικότητα στο παρελθόν του τουρκικού έθνους, δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα άλλο από το να εξαπατούν τον εαυτό τους!

Όσοι ονειρεύονται 100 χρόνια πριν, θα πρέπει πρώτα να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Από αυτήν την άποψη, οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αιματοβαμμένες θηριωδίες των προγόνων τους στην Τρίπολη κατά τη διαδικασία της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της οποίας ήταν υπήκοοι, και κατά την προσπάθεια κατοχής της Ανατολίας μεταξύ 1919-1922, και με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να απαντήσουν τι έκαναν στην Ανατολία.

Κατά συνέπεια, όσοι δεν θέλουν να δουν τις θηριωδίες και τις σφαγές στις βρώμικες ημερομηνίες τους, δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα από τα βρώμικα παιχνίδια αντίληψης με τα οποία επιχειρούν να το καλύψουν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να λυτρωθούν από τις ευθύνες τους ενώπιον της ιστορίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.