ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ευρωπαϊκό ρυθμικής: Διπλή πρόκριση για Δερβίση, εξαιρετικές παρουσίες από τις Εθνικές ομάδες
Ευρωπαϊκό ρυθμικής: Διπλή πρόκριση για Δερβίση, εξαιρετικές παρουσίες από τις Εθνικές ομάδες
(Φωτο: gazzetta.gr)
20 Μάι
0
Σχόλια

Ευρωπαϊκό ρυθμικής: Διπλή πρόκριση για Δερβίση, εξαιρετικές παρουσίες από τις Εθνικές ομάδες

Με την Παναγιώτα Λύτρα να εντυπωσιάζει κατακτώντας διπλή πρόκριση, τόσο στις κορύνες όσο και στο σύνθετο ατομικό, και με τη Μαρία Δερβίση να ολοκληρώνει όμορφα τη δική της παρουσία, έκλεισε στο Μπακού ο προκριματικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής για τις Ελληνίδες αθλήτριες του ατομικού γυναικών.

Η Παναγιώτα Λύτρα έθελξε ξανά στη δεύτερη ημέρα των αγώνων, αφού στις κορύνες κέρδισε με 29.850 βαθμοί την 8η θέση και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, ενώ στην κορδέλα άγγιξε επίσης την πρόκριση με 30.000 β., καθώς τερμάτισε 10η και θα είναι 2η αναπληρωματική στον τελικό.

H 16χρονη αθλήτρια θα δηλώσει παρούσα σε συνολικά δύο από τους τέσσερις τελικούς οργάνων της Κυριακής (21/5), στην μπάλα και στις κορύνες.
Παράλληλα, στο σύνθετο ατομικό η Λύτρα κατετάγη 10η με 92.150 βαθμούς, βάσει του αθροίσματος των τριών καλύτερων επιδόσεών της στα τέσσερα όργανα, και θα βρεθεί μεταξύ των 24 φιναλίστ του αυριανού τελικού (Σάββατο 20/5, 11:10 – 17:19).

Από την πλευρά της, η Μαρία Δερβίση ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 27.100 β. στο πρόγραμμά της στην κορδέλα και με 25,850 β. στις κορύνες, ανεβαίνοντας στην 30η θέση του σύνθετου ατομικού με 80,400 βαθμούς και απέχοντας ελάχιστα από το να πλασαριστεί μεταξύ των αναπληρωματικών αθλητριών του τελικού.

Σήμερα, Σάββατο (20/5, 19:50 – 21:30), στη μάχη θα μπει και η Εθνική ανσάμπλ γυναικών (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέτα Τοπολλάι), που θα εκτελέσει τα προγράμματά της με 5 στεφάνια και με 3 κορδέλες / 2 μπάλες, με στόχο να κερδίσει την υψηλότερη δυνατή θέση στον σύνθετο αγώνα βάσει του αθροίσματος, αλλά και να διεκδικήσει την είσοδο στις επιμέρους οκτάδες των τελικών οργάνων της Κυριακής (21/5).

Διπλή επιτυχία για την Εθνική ανσάμπλ νεανίδων στους τελικούς

Με νέα διπλή επιτυχία από την Εθνική ανσάμπλ νεανίδων, που κατέκτησε την 6η θέση και στους δύο τελικούς οργάνων, έκλεισε η πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μπακού, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια της διοργάνωσης αλλά και για το μέλλον της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής.

Η νεανική ελληνική ομάδα (Ελευθερία Καντερέ, Ευσταθία Κοντοπούλου, Ειρήνη Κράλη, Στεφανία Μπακοπούλου, Μαριάνθη Σιμιτζή, Κατερίνα Χολίδη) κέρδισε την 6η θέση τόσο στα 5 σχοινάκια με 27,050 β. όσο και στις 5 μπάλες με 26,350 β., παρουσιάζοντας σταθερότητα στις εκτελέσεις της και ολοκληρώνοντας την εξαιρετική παρουσία της με άλλες δύο διακρίσεις, έπειτα από την 7η θέση που κατέκτησε στον σύνθετο αγώνα.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005 στη Μόσχα, που το ελληνικό ανσάμπλ της κατηγορίας Νεανίδων επιστρέφει στο ευρωπαϊκό «τοπ 8» και μάλιστα επί τρία!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. απευθύνουν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς τις αθλήτριες της Εθνικής Ανσάμπλ Νεανίδων, τις προπονήτριές τους Μαρίνα Φατέεβα, Φωτεινή Κωτσοπούλου, Σοφία Αϊβαθιάδου, τη δασκάλα μπαλέτου Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, τη γιατρό Ζαΐρα Συμεωνίδου, τον φυσικοθεραπευτή Μιχάλη Καλινδέρη, τις διεθνείς κριτές Έφη Πανταζίδου, Σοφία Μπούρα και όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας.

 

 

 

 

Πηγή: ego-gymnastics

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.