ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χειμάρρα: «Θέλουν να μας διώξουν γιατί είμαστε Έλληνες» - Απίστευτες καταγγελίες ομογενών
Χειμάρρα: «Θέλουν να μας διώξουν γιατί είμαστε Έλληνες» – Απίστευτες καταγγελίες ομογενών
(Φωτο: Glomex)
18 Μάι
0
Σχόλια

Χειμάρρα: «Θέλουν να μας διώξουν γιατί είμαστε Έλληνες» – Απίστευτες καταγγελίες ομογενών

Τον διωγμό τους από τη Χειμάρρα καταγγέλλουν Έλληνες ομογενείς, καθώς μετά τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στις εκλογές στοχοποιήθηκαν ξανά. Η σύλληψη του δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ η Αθήνα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για αυτή την κίνηση του Έντι Ράμα.

Τώρα, η αλβανική κυβέρνηση προσπαθεί να διώξει τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων από την περιοχή. Συγκεκριμένα, στο χωριό Δρυμάδες όχι μόνο δεν τους αφήνουν να ολοκληρώσουν τη νόμιμη κατασκευή τους, που άρχισαν να χτίζουν πριν το 2020, αλλά προσπαθούν να την γκρεμίσουν, για να τους αναγκάσουν να φύγουν από την περιοχή.

Μιλώντας στο MEGA, οι ομογενείς περιγράφουν τις άσχημες καταστάσεις που βιώνουν τα τελευταία 24ωρα. Ο Ηλίας Στραμάρκος, ιδιοκτήτης ακινήτου, στη Χειμάρρα είπε χαρακτηριστικά: «Αυτοί σε παίρνουν, σε τραβάνε, σε πηγαίνουν στο τμήμα, σε κρατούν 12 ώρες, κάνουν τη δουλειά τους, μετά σε πηγαίνουν στα δικαστήρια, δεν τους νοιάζει αν θα πάρεις λεφτά αποζημίωση. Θέλουν να σε κάνουν να φύγεις από το χωριό».

Και συμπλήρωσε: «Η σούμα που πληρώσαμε στην τράπεζα είναι 35.000 ευρώ για την άδεια. Είναι όλα νόμιμα. Εμείς δεν μπορούμε να χτίσουμε παράνομα, δεν έχουμε δύναμη, δεν έχουμε στήριξη».

Από το 2020 αναγκάστηκαν να σταματήσουν να χτίζουν καθώς σε όλες τις επισκέψεις τους οι Αλβανοί αστυνομικοί τρυπούσαν τις κολώνες του υπογείου, με στόχο η κατασκευή να καταρρεύσει.

«Όλα αυτά γίνανε επειδή ο συνέταιρός μου και όλοι εμείς, είμαστε υποστηρικτές του Μπελέρη».

«Μου γκρέμισαν το ξενοδοχείο»

Το χωριό Δρυμάδες είναι παραθαλάσσιο και τουριστικό. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις μεγάλο και η παρουσία Ελλήνων ομογενών είναι, όπως αποκαλύπτεται, διαχρονικά ενοχλητική για το αλβανικό κράτος.

«Επειδή είναι τουριστικό χωριό, παραλία, δε θέλουν να μας έχουν στα πόδια τους για να κάνουν ό,τι θέλουν. Θέλουν να μας καταστρέψουν οικονομικά, να φύγουμε από εδώ και τον πέτυχαν τον σκοπό».

Όπως λέει ο κύριος Στραμάρκος, το 1999 έχτισε στην περιοχή ένα ξενοδοχείο και το γκρέμισαν το 2013, χωρίς να έχει διαπιστωθεί παρανομία.

«Μπήκαν μέσα, δε ρωτάνε τίποτα, χούντα, δια της βίας».

Ο φόβος μετά τις εκλογές είναι διάχυτος στην ομογένεια. Οι Έλληνες αισθάνονται πως έχουν στοχοποιηθεί και φοβούνται πως θα πληρώσουν για τους πανηγυρισμούς της νίκης του Φρέντι Μπελέρη.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.