ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διπλωματικές ενέργειες από την Ελλάδα για τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση
Διπλωματικές ενέργειες από την Ελλάδα για τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση
(Φωτο: intime)
17 Μάι
0
Σχόλια

Διπλωματικές ενέργειες από την Ελλάδα για τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση

Τις δικές της κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα ετοιμάζει η Ελλάδα, μετά από όσα υποστήριξε ο Έντι Ράμα για παρέμβαση της Αθήνας στα εσωτερικά της Αλβανίας. Η επικράτηση του, φυλακισμένου, δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη στις εκλογές προφανώς και δεν ήταν το αποτέλεσμα που θα περίμενε ο Αλβανός πρωθυπουργός, ωστόσο, η ελληνική διπλωματία δεν μένει με σταυρωμένα χέρια και προχωρά σε κινήσεις που θα καταδείξουν ό,τι συμβαίνει στη γειτονική χώρα με τους πολιτικούς που προέρχονται από την Εθνική Μειονότητα και φυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Θεοχάρης Λαλάκος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση. Ο Γενικός Γραμματέας, θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και των συνθηκών κρατήσεώς τους, ενώ σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, έχει ήδη ζητήσει να συναντηθεί με τους ανωτέρω. Η Ελληνίδα Πρέσβυς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.

Ζητά να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ο Φρέντι Μπελέρης

Πέντε μέρες μετά την κράτησή του στις φυλακές Αυλώνα , ο Φρέντι Μπελέρης προσπαθεί να σταθεί δυνατός για να ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι σήμερα εκτός απο τον δικηγόρο του, τον επισκέφθηκε και η οικογένειά του η οποία προσπάθησε να του δώσει δύναμη για να σταθεί όρθιος. Ωστόσο τις τελευταίες ώρες η υγεία του δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος. Οπως πληροφορηθήκαμε, ο προφυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας εξέφρασε στους αστυνομικούς πως αισθάνεται αδιαθεσία.

Επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο του ο οποίος μας μετέφερε πως πράγματι έχει ανεβάσει πυρετό ενώ πάσχει και από διαβήτη. Τα αλβανικά μέσα μεταδίδουν ότι έχει στείλει ήδη 2 αιτήματα προς την εισαγγελία και αναμένει απάντηση. Απο την οικογένειά του υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την υγεία του.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.