ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τσαβούσογλου για ελληνοτουρκικά: Ποιος θέλει να πολεμήσει; Στο παρελθόν εισέβαλαν στη χώρα μας και το κάναμε
Τσαβούσογλου για ελληνοτουρκικά: Ποιος θέλει να πολεμήσει; Στο παρελθόν εισέβαλαν στη χώρα μας και το κάναμε
(Φώτο : newsbomb.gr)
14 Μάι
0
Σχόλια

Τσαβούσογλου για ελληνοτουρκικά: Ποιος θέλει να πολεμήσει; Στο παρελθόν εισέβαλαν στη χώρα μας και το κάναμε

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο CNN Turk ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.

«Ποιος θέλει να πολεμήσει, γιατί πολεμήσαμε στο παρελθόν; Εισέβαλαν στη χώρα μας, πολεμήσαμε… Τώρα, μετά τον σεισμό, υπάρχει μια θετική ατμόσφαιρα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αυτή η θετική ατμόσφαιρα συνεχίζεται… Για να διαρκέσει αυτή η θετική ατμόσφαιρα, πρέπει να λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, τα «σοβαρά προβλήματα» μεταξύ Αθήνας – Τουρκίας είναι τα εξής:

– Το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών
– Το ζήτημα των χωρικών υδάτων
– Οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας
– Τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. «Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει τον ίδιο σεβασμό που δείχνουμε στην Ελληνο-ορθόδοξη Εκκλησία», επισήμανε σε αυτό το σημείο.

«Είναι ευτύχημα που αυτό το θετικό κλίμα δεν διαταράσσεται ακόμη και μέσα στην προεκλογική ατμόσφαιρα. Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα μιλήσω μόνο για τη θαλάσσια δικαιοδοσία. Τι θα γίνει με τα άλλα προβλήματα; Είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε μέσω διεθνούς δικαστηρίου. Η τρίτη επιλογή είναι ο πόλεμος», τόνισε.

Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως: «Εγώ αναστατώθηκα όταν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την υφαλοκρηπίδα μας με την Ελλάδα… Να έρχεται με χάρτη και να λέει ότι αυτή είναι η δική σας υφαλοκρηπίδα και αυτή είναι της Ελλάδας….. Υπάρχει διαφωνία, αλλά δεν είναι ελευθερία σκέψης να την εκφράζεις, δεν είναι ελευθερία σκέψης να την σχολιάζεις…».

Αναφορικά με τα F-35 σχολίασε στο τουρκικό μέσο: «Θέλουμε τα χρήματά μας τώρα. Δεν θέλουμε να περιμένουμε αν το Κογκρέσο θα εγκρίνει ή όχι. Αρχίσαμε να κοιτάζουμε τους εαυτούς μας».

Τέλος, σχολίασε και το σκάνδαλο με τον Μουχαρέμ Ιντζέ λέγοντας πως «45 ημέρες υπέφερε. Για 45 ημέρες πραγματικά πονάει η καρδιά μου να πω πως ακόμα μιλάμε για μεθόδους σαν αυτές του Φετουλάχ Γκιουλέν».

 

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.