Κιβωτός του Κόσμου: Από τον Νοέμβριο έγιναν 7 υιοθεσίες παιδιών – Τέλος στην παιδική εργασία
(Φωτο: newsbomb.gr)
11 Μάι
0
Σχόλια

Κιβωτός του Κόσμου: Από τον Νοέμβριο έγιναν 7 υιοθεσίες παιδιών – Τέλος στην παιδική εργασία

Στη δημοσιότητα δόθηκε η αναφορά προόδου εξαμήνου για την Κιβωτό του Κόσμου από τη νέα διοίκηση του οργανισμού, που ανέλαβε τη δομή και τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτή από τον Νοέμβριο.

Η νέα διοίκηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές μετά τις αποκαλύψεις για τον επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιο, ενώ όπως αναφέρει προτεραιότητά της είναι τα παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Νοέμβριο του 2022, οπότε και άλλαξε η διοίκηση, έχουν γίνει 9 αναδοχές παιδιών και 7 υιοθεσίες.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η επανασύνδεση οικογενειών και αδερφών. Σε πρώτη φάση υπάρχει η δυνατότητα συναντήσεων, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα γίνει κοινή φιλοξενία για τα αδέρφια.

Σημειώνεται, δε, πως καταργήθηκε άμεσα η υποχρεωτική παρακολούθηση στα τεχνικά εργαστήρια της Κιβωτού και κυρίως καταργήθηκε η παιδική εργασία.

Η αναφορά της νέας διοίκησης:

“Με απόφασή του, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διόρισε τον Νοέμβριο 2022 νέα προσωρινή διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου, μέλη της οποίας είναι άνθρωποι με πολυετή εμπειρία σε φορείς παιδικής προστασίας στην Ελλάδα.

Με πρωταρχικό μέλημα τη φροντίδα των παιδιών που υποστηρίζονται από την Κιβωτό, σε 7 Σπίτια Φιλοξενίας πανελλαδικά, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, και τον Παιδικό Σταθμό, η νέα διοίκηση ανέλαβε τη συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού, καθώς και να εφαρμόσει την ειδική νομοθεσία για την παιδική προστασία στο σύνολο της δραστηριότητας του.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλώνει: «Αυτή η κρίση επηρεάζει πρώτα από όλα τα παιδιά της Κιβωτού. Για το καλό αυτών των παιδιών ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της πολιτείας να αναλάβουμε τη διαχείριση αυτής της μεταβατικής περιόδου. Για αυτό, εργαζόμαστε εντατικά για να θέσουμε τις βάσεις για έναν φορέα-πρότυπο για την παιδική προστασία στην Ελλάδα, που θα διαπνέεται από διαφάνεια και εξωστρέφεια. Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά».

Για να μπορέσει να εκπληρώσει το σημαντικό έργο που της ανατέθηκε από την πολιτική ηγεσία, η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες, απαραίτητες ενέργειες, εστιάζοντας στα εξής:

Δημιουργία ενός ασφαλούς, σύγχρονου και κατάλληλου περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Κιβωτού με βάση τη νομοθεσία και τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης.

Συνεργασία με καταρτισμένο και κατάλληλο προσωπικό για όλους τους ρόλους και όλες τις δομές του οργανισμού.

Επιτάχυνση των διαδικασιών αναδοχών και υιοθεσιών, σύμφωνα πάντοτε με το πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.