ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: «Πραξικοπηματία» αποκαλεί τον Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν, νέα ξένα δημοσιεύματα κατά του Τούρκου προέδρου
Τουρκία: «Πραξικοπηματία» αποκαλεί τον Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν, νέα ξένα δημοσιεύματα κατά του Τούρκου προέδρου
(Φώτο:newsbeast.gr)
07 Μάι
0
Σχόλια

Τουρκία: «Πραξικοπηματία» αποκαλεί τον Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν, νέα ξένα δημοσιεύματα κατά του Τούρκου προέδρου

Δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel προκάλεσε την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία.

Στο εξώφυλλό του βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σπασμένο χρυσό θρόνο και φαίνεται η λέξη αήττητος που χωρίς το στερητικό α μετατρέπεται σε ηττημένος. Πρόκειται για ένα ακόμη δημοσίευμα, μετά από αυτό του βρετανικού The Economist που πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή του απερχόμενου Τούρκου προέδρου, όπου βρήκε αφορμή να αποκαλέσει τον Κιλιτσντάρογλου ως «Δούρειο Ίππο» της Δύσης, λέγοντας ότι «τα δυτικά ΜΜΕ άφησαν τις δουλειές τους κι έχουν κάνει βασικό τους θέμα τις εκλογές στην Τουρκία. Κολακεύουν συνεχώς τον Κεμάλ (Κιλιτσντάρογλου). Γιατί; Για ποιο λόγο; Υποσχέθηκαν να παραδώσουν την Τουρκία στη Δύση».

Και σαν να μην έφταναν αυτά, το γαλλικό Express έχει τίτλο «ο Ερντογάν και ο κίνδυνος του χάους», ενώ το Point χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «ο άλλος Πούτιν».

«Πραξικοπηματίας» ο Κιλιτσντάρογλου

Στην Καισάρεια, προσπαθώντας να εδραιώσει την κυριαρχία του και να ανατρέψει κάθε δημοσκόπηση που τον αμφισβητεί, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Κιλιτσντάρογλου για έμμεση συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, για το οποίο καταδιώκει τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Αφού ήξερες ότι στις 17-25 Δεκεμβρίου υπήρξε συνωμοσία της FETO, γιατί έγινες μέτοχος σε αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος; Ποιος σε ανάγκασε να ηγηθείς σε αυτή την εκστρατεία ψέματος και συκοφαντίας;», τόνισε ο Ερντογάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είπε ότι «κύριο μέλημα της αντιπολίτευσης για την Ελλάδα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Κύπρο ή οποιοδήποτε άλλο θέμα δεν είναι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Είναι το πώς θα επικρίνουν την κυβέρνηση».

Η αντίδραση Κιλιτσντάρογλου και οι δημοσκοπήσεις

«Ξέρω όλα τα προβλήματα. Έχω δώσει όρκο να λύσω όλα τα προβλήματα. Θα φέρω την άνοιξη σε αυτή τη χώρα με τους φίλους μου. Δεν θα κάνουμε ποτέ διακρίσεις, θα αγκαλιάσουμε 85 εκατομμύρια», τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενώπιων των 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεσμεύτηκε για παλινόρθωση των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον «δίνουν» να εξασφαλίζει το 48% των ψήφων στις εκλογές της 14ης Μαΐου έναντι του 44,6% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Πηγή : newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.