ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο ισχυρισμός για τη δωρεά οργάνων και η διάψευση από τον γιατρό Ηλιάδη
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο ισχυρισμός για τη δωρεά οργάνων και η διάψευση από τον γιατρό Ηλιάδη
(Φώτο : protothema.gr)
06 Μάι
0
Σχόλια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο ισχυρισμός για τη δωρεά οργάνων και η διάψευση από τον γιατρό Ηλιάδη

Για πρώτη φορά η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου προέβαλε στο δικαστήριο τον ισχυρισμό πως υπήρξε συζήτηση προκειμένου να γίνει δωρήτρια οργάνων η Τζωρτζίνα, με τον Ανδρέα Ηλιάδη να το διαψεύδει κατηγορηματικά ενώ ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε και αίτημα στο δικαστήριο για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση της κατηγορούμενης με τον Ανδρέα Ηλιάδη.

«Η κυρία κατηγορουμένη μου είπε πως της είπατε πως εάν αυτό το παιδί είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά στο Καραμανδάνειο τώρα θα πήγαινε στο σχολείο. Ζητάω κατά την αντιπαράσταση εξέταση του κ. Ηλιάδη με κατηγορούμενη μετά την απολογία» τόνισε κ. Κούγιας με τον κ. Ηλιάδη να του απαντά πως δεν χρησιμοποιεί ως επαγγελματίας υγείας τέτοιου είδους εκφράσεις και πως μετά την ανακοπή του παιδιού ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν ήξεραν αν θα… ξημερώσει.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποβάλει ερωτήσεις και σχετικά με το ζήτημα της δωρεάς οργάνων.

Αλ. Κούγιας: Συζητήσεις για τη δωρεά οργάνων πότε έγιναν;

Ανδ. Ηλιάδης: Ποτέ.

Πρόεδρος: Η θέση της κατηγορουμένης είναι πως έγιναν;

Αλ. Κούγιας: Από την πρώτη ημέρα.

Πρόεδρος: Δεν το έχετε πει.

Αλ. Κούγιας: Δεν είχε κανέναν να την συμβουλέψει… Αυτή η συζήτηση, είναι πραγματικό γεγονός. Έγινε συζήτηση εάν θέλει να είναι δότης οργάνων σε περίπτωση που επέλθει ο θάνατος.

Πρόεδρος: Και τι είπε;

Αλ. Κούγιας: Αρνήθηκε.

Πρόεδρος: Το γνωρίζει και ο πατέρας;

Αλ. Κούγιας: Ο πατέρας ήταν περαστικός από εκεί.

Πρόεδρος: Και δεν το μοιράστηκε;

Αλ. Κούγιας: Το απέκλεισε από την πρώτη στιγμή.

«Η συμπεριφορά της μητέρας με την Τζωρτζίνα δεν ήταν αυτή που περιμένουμε να δούμε σε μία συνηθισμένη μητέρα που το παιδί της περνάει αυτή την κατάσταση» τόνισε ο εντατικολόγος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης, με τον Αλέξη Κούγια να δείχνει στη συνέχεια τρυφερές φωτογραφίες της Ρούλας Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα από την περίοδο νοσηλείας της.

Αλ. Κούγιας: Αυτή η φωτογραφία δείχνει μία συναισθηματικά αδιάφορη μητέρα;

Ανδ. Ηλιάδης: Μία selfie είναι.

Αλ. Κούγιας (δείχνει άλλη φωτογραφία): Σε αυτή τι βλέπετε;

Ανδ. Ηλιάδης: Αυτή είναι μία στοργική μητέρα.

(…)

Αλ. Κούγιας: Μετά τις 17/7 που πήρε εξιτήριο Τζωρτζίνα, έχουμε αυτή τη φωτογραφία που ανεβάζει η κατηγορουμένη στο διαδίκτυο και λέει «δώσε μου το χέρι σου να κρατήσω τη ζωή μου».

Ανδ. Ηλιάδης: Είναι μία συγκινητική φωτογραφία.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης η κατάθεση του οποίου δεν ολοκληρώθηκε ούτε σήμερα ρωτήθηκε για τα επεισόδια που φέρεται να παρουσίαζε η μικρή Τζωρτζίνα με τον μάρτυρα να απαντά πως έμεινε 72 ώρες στην ΜΕΘ και δεν έδειξε τίποτα!

«Εάν υπάρχουν αυτά τα επεισόδια θα πρέπει να τα ξαναδούμε. Σύνολο 72 ώρες στη ΜΕΘ δεν υπάρχει τίποτα!» είπε ο κ. Ηλίαδης με τον κ. Κούγια σε υψηλούς τόνους να του απαντά «Πως δεν ισχύουν; Ισχύουν! Τα λένε οι γιατροί διαπιστώνονται επιστημονικά».

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Ηλιάδης είπε πως έχει στη διάθεση του βίντεο του παιδιού, τα οποία ζήτησε να προβληθούν στο δικαστήριο, τα οποία δείχνουν «δείχνουν τη μικρή Τζωρτζίνα να έχει δυναμική, εστιάζει, παρακολουθεί, έχει μία στοιχειώδη κίνηση».

Τα επίμαχα βίντεο θα σταλούν στο δικαστήριο και ο γιατρός δήλωσε την επιθυμία του να εξηγήσει τι καταγράφουν.

Η δίκη συνεχίζεται στις 23 Μαΐου.

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.