ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μαθήματα ήθους στη Πάτρα: Αυτά είναι τα παιδιά που βρήκαν το πορτοφόλι με τα 700 ευρώ και το παρέδωσαν στην αστυνομία
Μαθήματα ήθους στη Πάτρα: Αυτά είναι τα παιδιά που βρήκαν το πορτοφόλι με τα 700 ευρώ και το παρέδωσαν στην αστυνομία
(Φώτο : straight.gr)
06 Μάι
0
Σχόλια

Μαθήματα ήθους στη Πάτρα: Αυτά είναι τα παιδιά που βρήκαν το πορτοφόλι με τα 700 ευρώ και το παρέδωσαν στην αστυνομία

Τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει η είδηση πως μια παρέα μικρών μαθητών βρήκε ένα πορτοφόλι, στο κέντρο της Πάτρας. Το πορτοφόλι είχε μέσα 700 ευρώ, κάρτες, προσωπικά έγγραφα και ανήκει σε έναν γιατρό. Η παρέα των παιδιών επέστρεψε αμέσως το πορτοφόλι στις αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρει το 7ο Γυμνάσιο της Πάτρας στο blog του, πρόκειται για μαθητές της Γ’ Τάξης.

Αναλυτικά τονίζει σε ανάρτησή του.

“Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας Αποστολόπουλο Μενέλαο, Αρβανίτη Κωνσταντίνο, Πιτουρά Χρήστο και Χρυσανθακόπουλο Χρήστο που δίδαξαν ήθος σε καιρούς δύσκολους καθώς βρήκαν πορτοφόλι με σεβαστό ποσό χρημάτων και το παρέδωσαν στην Ασφάλεια Πατρών!

Ο μαθητής Αποστολόπουλος Μενέλαος μας περιέγραψε το συμβάν :

«Την Κυριακή το βράδυ ,στις 30 Απριλίου, καθόμασταν και οι τέσσερις σε ένα παγκάκι στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε ένα πορτοφόλι κάτω από το παγκάκι. Το ανοίξαμε να δούμε σε ποιον ανήκει και διαπιστώσαμε ότι μέσα είχε 720 ευρώ, 10 κάρτες και προσωπικά έγγραφα. Ξαφνιαστήκαμε από το ποσό και τον αριθμό των καρτών και υποθέσαμε ότι το πορτοφόλι ανήκει σε κάποιον με καλή οικονομική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά ,χωρίς δεύτερη σκέψη, πράξαμε το αυτονόητο. Ομόφωνα αποφασίσαμε να το πάμε στην Ασφάλεια ,πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα μας βγει σε καλό και ο θεός θα μας το ανταποδώσει! Άλλωστε κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στους δικούς μας γονείς-να χάσουν δηλαδή το πορτοφόλι τους-και θα θέλαμε, αν το έβρισκε κάποιος, να τους το παρέδιδε.

Όταν οι μαθητές από τη Πάτρα αποφάσισαν να επιστρέψουν το πορτοφόλι

Το πήγαμε λοιπόν στην Ασφάλεια ,όπου στην είσοδο επέτρεψαν μόνο σε έναν από μας ν’ ανέβει στον 2ο όροφο και επειδή κρατούσα εγώ το πορτοφόλι, ανέβηκα εγώ και το παρέδωσα.

Όταν ήρθε ο κάτοχος του πορτοφολιού, γνωστός αγγειοχειρουργός της Πάτρας, μας συνεχάρη για το ήθος μας-όπως είπε-,μας ευχαρίστησε θερμά και μας έδωσε από 50 ευρώ στον καθένα ,παρόλο που του τονίζαμε ότι δεν ήταν ανάγκη να μας δώσει τα χρήματα αυτά »

Η Διεύθυνση του σχολείου μας,ο σύλλογος των καθηγητών και όλοι οι μαθητές λέμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές μας αλλά και στους γονείς τους για τις αρχές που τους εμφύσησαν! Τέτοιες πράξεις αποτελούν παράδειγμα λαμπρής συμπεριφοράς προς μίμηση και μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον.

Παρ’ ότι εμείς οι μεγαλύτεροι αντιμετωπίζουμε τους νέους με κάποια καχυποψία ίσως και με κάποια ανησυχία,οι μαθητές μας αυτοί απέδειξαν ότι είναι πoλλώ κάρρονες από εμάς!”

 

Πηγή : straight.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.