ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Είναι 109 ετών, ζει μόνος του και εξακολουθεί να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο -Τα μυστικά της μακροζωΐας του
Είναι 109 ετών, ζει μόνος του και εξακολουθεί να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο -Τα μυστικά της μακροζωΐας του
(Φώτο : filoitexnisfilosofias.com)
04 Μάι
0
Σχόλια

Είναι 109 ετών, ζει μόνος του και εξακολουθεί να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο -Τα μυστικά της μακροζωΐας του

Εξακολουθεί να οδηγεί και να κάνει όλες τις δουλειές του χωρίς καμία βοήθεια και αποκάλυψε τις καλύτερες συμβουλές του για μακροζωία. Πρόκειται για τον αιωνόβιο Βίνσεντ Ντράνσφιλντ, που κατάγεται από το Νιου Τζέρσεϊ.

Και ενώ πολλοί θα πίστευαν ότι ο ηλικιωμένος χρειάζεται βοήθεια για να πλοηγηθεί στην πόλη, ο συνταξιούχος πυροσβέστης είναι ανεξάρτητος όσο ποτέ, ταξιδεύοντας συχνά από τον κεντρικό όροφο του σπιτιού του στο υπνοδωμάτιό του στον επάνω όροφο και στο υπόγειο, χωρίς κανένα παράπονο για πόνους στο σώμα, λέει η οικογένειά του.

Να κάνεις αυτό που αγαπάς

Μιλώντας στο Today, ο Βίνσεντ -ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα 109α γενέθλιά του με πίτσα και κέικ καρότου- αποκάλυψε πώς απέφυγε να προσβληθεί από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς ζωής του.

Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1914 και είπε αρχικά ότι το κλειδί για να έχεις μια μακρά ζωή είναι να περνάς τον χρόνο σου κάνοντας αυτό που αγαπάς -αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

Για τον Βινς, όμως, αυτό σήμαινε να υπηρετεί ως μέλος της τοπικής εθελοντικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ο ίδιος έχει ένα παιδί, τρία εγγόνια και επτά δισέγγονα -πέρασε περισσότερα από 80 χρόνια στην πυροσβεστική υπηρεσία και μάλιστα έγινε αρχηγός για ένα διάστημα. Είπε μάλιστα ότι η θητεία του στο τμήμα τού έφερε τεράστια ευτυχία, επειδή «γνώρισε τόσους πολλούς φίλους».

Η 48χρονη εγγονή του, Έρικα, αποκάλυψε ότι το να είναι μέλος μιας ομάδας κράτησε τον παππού της σε εγρήγορση μετά τον θάνατο της συζύγου του.

Ο Βίνσεντ ήταν διαρκώς σε κίνηση

«Αφού πέθανε η γιαγιά μου, αυτό ήταν που τον κράτησε ζωντανό. Κάθε μέρα πήγαινε στο πυροφυλάκιο από τις 3 έως τις 5 και όλοι κάθονταν εκεί και έκαναν παρέα. Ήταν σαν την οικογένειά του», είπε. Ο εθελοντισμός στον πυροσβεστικό σταθμό βοήθησε επίσης τον Βίνσεντ να παραμείνει σε φόρμα σε όλη του τη ζωή, κάτι που, όπως είπε, έπαιξε τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της υγείας του. Παρόλο που δεν σήκωνε ποτέ βάρη ή δεν γυμναζόταν σε γυμναστήριο, ο Βινς φρόντιζε να κρατάει πάντα το σώμα του σε κίνηση.

«Ήμουν ενεργός και έτρεχα έξω όταν χτυπούσε ο συναγερμός για 40 χρόνια. Στη συνέχεια, για τα επόμενα 40 χρόνια, συνέχισα όταν είχα όρεξη», δήλωσε στο Today.

Ο Βίνσεντ εργάστηκε επί 60 χρόνια, περνώντας τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια ως διευθυντής ανταλλακτικών αυτοκινήτων, πέρα από εθελοντής πυροσβέστης -προτού αποσυρθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’70, σημειώνοντας ότι ενώ ήθελε ακόμα να εργάζεται, η σύζυγός του τον πίεσε να κάνει ένα διάλειμμα.

Ένα ποτήρι γάλα καθημερινά για μακροζωία

Εκτός από το να κάνει κάτι που αγαπάει καθημερινά, ο Βινς έχει και μία ακόμη συμβουλή που κατά τη γνώμη του εξασφαλίζει τη μακροζωία. Έμαθε να πίνει καθημερινά ένα ποτήρι γάλα για να κρατήσει τα οστά του γερά. Το γάλα αποτελεί μέρος της ζωής του Βινς εδώ και 94 χρόνια.

Εγκατέλειψε το σχολείο αμέσως μετά την όγδοη τάξη και εργάστηκε σε μια γαλακτοβιομηχανία από την ηλικία των 15 ετών για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Ο Βινς παρέδιδε γάλα για πέντε χρόνια και συχνά βοηθούσε τον εαυτό του πίνοντας ένα κρύο ποτήρι. Πιστώνει την καλή του υγεία λοιπόν στο γάλα, το οποίο, όπως λέει, τον βοήθησε να ξεπεράσει τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

«Έπινα γάλα και έτρωγα καλά επειδή δούλευα εκεί. Και συχνά γυρίζω πίσω και σκέφτομαι ότι μου έδωσαν ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή και για τα κόκαλα του σώματός μου».

Και περισσότερες από εννέα δεκαετίες αργότερα, ο 109 ετών ηλικιωμένος φροντίζει να συμπεριλαμβάνει ακόμα το γάλα στην καθημερινή του διατροφή. Τώρα πίνει Ovaltine -ένα συμπλήρωμα διατροφής με γεύση γάλακτος- κάθε μέρα μετά το πρωινό.

Έκοψε το κάπνισμα «μαχαίρι», αλλά δεν σταμάτησε να τρώει μπέργκερ και γλυκά

Ο Βίνσεντ δεν εστιάζει μόνο στη διατήρηση της υγιεινής διατροφής του, αλλά αποκάλυψε ότι συχνά επιδίδεται σε ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο. Δεν αποφεύγει ποτέ το ιταλικό φαγητό, τα χάμπουργκερ, τη σοκολάτα και άλλα γλυκά, λέει ο ίδιος, ενώ πίνει και σταθερά ένα φλιτζάνι καφέ και περιστασιακά μια μπύρα. Ο εκατοντάχρονος αποφεύγει όλα τα άλλα αλκοολούχα ποτά και έχει κόψει ακόμα και την κακή συνήθεια του καπνίσματος.

Ο Βινς άρχισε να καπνίζει όταν ήταν 50 ετών, αφού ένας συνάδελφος πυροσβέστης του πρόσφερε ένα τσιγάρο. Μόλις το έκανε, εθίστηκε. Ωστόσο, το έκοψε «μαχαίρι» 20 χρόνια αργότερα.

«Μου είπε μια μέρα ότι θα σταματούσε το κάπνισμα. Πέταξε τα τσιγάρα και αυτό ήταν όλο. Δεν κάπνισε ποτέ ξανά», είπε η εγγονή του.

Τέλος, ο Βινς διαπιστώνει ότι το να παραμένει θετικός τον βοήθησε να ζήσει μια μακρά ζωή.

 

Πηγή : filoitexnisfilosofias.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.