ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Παραλήρημα του εμπνευστή της Γαλάζιας Πατρίδας – «Η Ελλάδα μας έχει στραγγαλίσει, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ»
Τουρκία: Παραλήρημα του εμπνευστή της Γαλάζιας Πατρίδας – «Η Ελλάδα μας έχει στραγγαλίσει, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ»
(Φωτο: newsit.gr)
01 Μάι
0
Σχόλια

Τουρκία: Παραλήρημα του εμπνευστή της Γαλάζιας Πατρίδας – «Η Ελλάδα μας έχει στραγγαλίσει, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ»

Στην Τουρκία ο απόστρατος ναύαρχος, Τζεμ Γκιουρντενίζ και εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας, έδωσε παραληρηματικό ρεσιτάλ κατά της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ.

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό μέσο Τele1, είπε ότι η Ελλάδα έχει «στραγγαλίσει» την Τουρκία με τα 12 μίλια στο Αιγαίο, ζήτησε άμεση έξοδο από το ΝΑΤΟ και είπε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα στηρίξει την χώρα μας σε έναν πιθανό ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Οι δηλώσεις του Τζεμ Γκιουρντενίζ περί Τουρκίας, Ελλάδας και ΝΑΤΟ δεν προκάλεσαν βέβαια, έκπληξη. Ο απόστρατος ναύαρχος ήταν πάντα… ακραίος και μονίμως είναι εναντίον της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ. Μέσα σε όλα είχε και… πλούσια συνωμοτική δράση και εντός της Τουρκίας, καθώς ήταν μεταξύ των στρατιωτικών που δικάστηκαν και καταδικάστηκαν στην υπόθεση συνωμοσίας που είναι γνωστή ως «Σχέδιο Βαριοπούλα».

Ο Τούρκος απόστρατος ναύαρχος έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο να γίνει κάποια σύρραξη μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα τα βάλει με την χώρα του. Εκεί έκανε επίθεση και στην Ελλάδα τονίζοντας ότι τα 12 μίλια στραγγαλίζουν την Τουρκία στο Αιγαίο. Επίσης χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο.

«Θα πρέπει να τους θυμίσουμε την “Ειρηνευτική Επιχείρηση” της Κύπρου του 1974 και την Κρίση των Ιμίων του 1996. Η Τουρκία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και στις δύο κρίσεις και ήταν μια χώρα που είχε πράγματι μπει στη διαδικασία της σύγκρουσης. Θυμίζω ότι ενώ βυθιζόταν το αντιτορπιλικό μας Kocatepe, βυθίστηκε ως ελληνικό πλοίο. Η θέση ότι άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα πολεμήσουν την Τουρκία για να προστατεύσουν την Ελλάδα είναι επίσης ακατανόητη. Δεν νομίζω ότι θα θυσιάσουν τους δικούς τους στρατιώτες για να προστατέψουν ένα κράτος που έχει δηλώσει 12 μίλια στο Αιγαίο και έχει στραγγαλίσει την Τουρκία» είπε ο απόστρατος ναύαρχος.

«Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ»

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ, ειδικά αυτήν την περίοδο.

«Στις μέρες που διεξάγεται ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι ΗΠΑ πρόκειται να έχουν μια μεγάλη αναμέτρηση στον Ειρηνικό, η Τουρκία πρέπει να φύγει από το ΝΑΤΟ!» είπε χαρακτηριστικά ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, σημειώνοντας ότι οι μεγαλύτερες απειλές για την Τουρκία προέρχονται από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

«Η Δύση αποτελεί μεγάλη απειλή για την Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξή της στις προσπάθειες δημιουργίας αυτονομιστικού κουρδικού κράτους» Στην σύγκρουση της Τουρκίας με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ο Γκουρντενίζ δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες δεν υποστηρίζουν την Τουρκία.

Ο Τούρκος απόστρατος ναύαρχος επισήμανε ότι τον ανησυχεί η «ήπια δύναμη» της Συμμαχίας και «η ατλαντική χημεία που δημιούργησε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία που είναι πολύ ισχυρή» την οποία αποκαλεί «ατλαντικό εθισμό» από τον οποίο οι Τούρκοι πολιτικοί δεν μπορούν να απαλλαγούν.

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ τόνισε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, αλλά και ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ είναι ενδεικτικά της σκοτεινής στάσης της Συμμαχίας. «Το ΝΑΤΟ μπορεί ακόμη και να παρέχει στέγη για ορισμένο χρονικό διάστημα στους στρατιώτες της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO –γκιουλενιστές- που εργάζονται στο ΝΑΤΟ στο εξωτερικό και των οποίων οι σχέσεις με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διακοπεί».

Ο Τούρκος ναύαρχος εξέφρασε και την ανησυχία του ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παρασύρει την Άγκυρα σε σύγκρουση μέσω της ουκρανικής κρίσης. Υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση, η Τουρκία θα αναγκαζόταν να κλείσει τα στενά για τη Ρωσία και αυτό θα ήταν casus belli για πλήρη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

«Αμερικανική μαριονέτα ο Στόλτενμπεργκ»

Ο Τούρκος εθνικιστής έσυρε τα εξ αμάξης και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τον οποίο χαρακτήρισε «αμερικανική μαριονέτα».

Επίσης είπε για τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν» την Άγκυρα από το 1945 και πιστεύει ότι η χώρα του πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την «αγγλοσαξονική εξάρτηση» με κάθε κόστος και να ακολουθήσει τη δική της ανεξάρτητη πολιτική, ισορροπώντας μεταξύ «Ατλαντικού και Ασίας».

«Κοιτάξτε την Αμερική, υπάρχουν σχεδόν 500 δεξαμενές σκέψης. Συνεχώς ετοιμάζουν εκθέσεις και παρουσιάζουν αναφορές στους πολιτικούς τους» λέει και τονίζει ότι στην Τουρκία «τα περισσότερα think tanks χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ Υπάρχουν πολύ λίγοι ανεξάρτητοι. Με άλλα λόγια, η Τουρκία είναι ουσιαστικά κατεχόμενη από την ατλαντική, νατοϊκή νοοτροπία».

Ο Γκουρντενίζ πστεύει ότι η Τουρκία θα πρέπει να σφυρηλατήσει μια γεωπολιτική συμμαχία με τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία και να αναπτύξει στενότερες επαφές με άλλες χώρες BRICS.

«Καρφιά» και κατά Ερντογάν

Ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας δεν δίστασε να ρίξει πυρά και εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για έλλειψη δημοκρατίας στη χώρα. «Οι υποστηρικτές μας στο ΝΑΤΟ ρωτούν: “Τι δουλειά έχουμε στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης;” όπου εκεί “υπάρχουν καταπιεστικά καθεστώτα;”. Λες και η Τουρκία ζει στον παράδεισο της δημοκρατίας εδώ και 20 χρόνια! Λες και δεν είμαστε από τις χώρες που σήμερα είναι φυλακισμένοι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και οι φυλακές έχουν υψηλή πληρότητα» είπε.

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.