ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Barbie με σύνδρομο Down «γράφει» ιστορία και κυκλοφορεί το καλοκαίρι
Barbie με σύνδρομο Down «γράφει» ιστορία και κυκλοφορεί το καλοκαίρι
(Φώτο : newsit.gr)
26 Απρ
0
Σχόλια

Barbie με σύνδρομο Down «γράφει» ιστορία και κυκλοφορεί το καλοκαίρι

Μια νέα κούκλα Μπάρμπι (Barbie) με χαρακτηριστικά ανθρώπων με σύνδρομο Ντάουν παρουσιάστηκε σήμερα από την εταιρεία Mattel, η οποία την ονόμασε Μπάρμπι τρισωμία 21, και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Ντάουν (NDSS) των ΗΠΑ.

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Μπάρμπι, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, η υπεύθυνη της εταιρείας, σε μια ανακοίνωσή της για τη νέα κούκλα με χαρακτηριστικά ανθρώπων με σύνδρομο Ντάουν.

Η νέα Μπάρμπι θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι. Είναι μικρότερου μεγέθους από τις άλλες Μπάρμπι, με μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της, μικρότερα αυτιά και αμυγδαλωτά μάτια, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν συνήθως τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν.

Η τρισωμία 21 είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία που συνδέεται με την ύπαρξη ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος χρωμοσωμάτων.

Η Mattel διέθετε επί δεκαετίες στην αγορά μια λευκή, ξανθιά κούκλα –εκτός ορισμένων σπανίων εξαιρέσεων– όμως τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της διάσημης κούκλας. Το 2106 παρουσίασε μια «στρογγυλή», μια «μικρή» και μια «μεγάλη» Μπάρμπι. Σήμερα διαθέτει 175 διαφορετικά μοντέλα της κούκλας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή : newsit.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.