ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θράκη: Έσκισαν την ελληνική σημαία και επιτέθηκαν στη γυναίκα που την ανέβασε
Θράκη: Έσκισαν την ελληνική σημαία και επιτέθηκαν στη γυναίκα που την ανέβασε
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
24 Απρ
0
Σχόλια

Θράκη: Έσκισαν την ελληνική σημαία και επιτέθηκαν στη γυναίκα που την ανέβασε

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στη Θράκη, μετά την καταγγελία για τα όσα τράβηξε γυναίκα που κρέμασε μια ελληνική σημαία στο σπίτι της. Καζάνι που βράζει η περιοχή…

Η γυναίκα αποφάσισε να κρεμάσει στο σπίτι της, στη Θράκη, μια ελληνική σημαία την 25η Μαρτίου. Αυτό σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας, δεν άρεσε σε γείτονές της, με ορισμένους να κινούνται με άγριες διαθέσεις εναντίον της. Στοχοποίησαν την Ελληνίδα μουσουλμάνα και κάποιοι της επιτέθηκαν. «Κατέβασαν την σημαία και την έσκισαν», λέει καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η προσβολή του εθνικού μας συμβόλου δεν πήρε έκταση όταν συνέβη, επειδή η γυναίκα φοβήθηκε να μιλήσει. Η στοχοποίησή της, την ανάγκασε να αλλάξει χωριό και πλέον μένει στην Ξάνθη, με τις Αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως σε όλα όσα έγιναν.

Μία απίστευτη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας, όταν μία Ελληνίδα μουσουλμάνα δέχτηκε επίθεση επειδή ανέβασε την ελληνική σημαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το 2020 και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου, όταν η γυναίκα αποφάσισε να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο σπίτι της, στο χωριό Άνω Θέρμες στη Θράκη.

Οι αντιδράσεις των συγχωριανών της ήταν ακραίες. Κάποιοι προχώρησαν σε σκίσιμο της ελληνικής σημαίας και στη συνέχεια της επιτέθηκαν. «Δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα συγχωριανών της, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι της, έσκισαν την ελληνική σημαία και την προπηλάκισαν. Ακολούθως, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Ανέβασε άλλη ελληνική σημαία, επαναλήφθηκαν τα γεγονότα και η αστυνομία για να τη συνετίσει την παρότρυνε να σταματήσει να το κάνει», είπε στο Mega o Γιώργος Κυριακού, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κυρίου Κυριακού, η κατάσταση έγινε χειρότερη και η αστυνομία δεν κατάφερε να την προστατεύσει. «Όταν μου διηγήθηκε όσα υπέστη ένιωσα ντροπή που κάποιος Έλληνας πολίτης δέχτηκε τέτοια συμπεριφορά», συμπλήρωσε ο κος Κυριακού.

Η γυναίκα αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό της μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε και πλέον μένει στη Ξάνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.