ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παράλυτος άνδρας περπατά ξανά χάρη στον ελεγχόμενο από το μυαλό εξωσκελετό
Παράλυτος άνδρας περπατά ξανά χάρη στον ελεγχόμενο από το μυαλό εξωσκελετό
(Φώτο : mynewaroundtheworld.blogspot.com)
24 Απρ
0
Σχόλια

Παράλυτος άνδρας περπατά ξανά χάρη στον ελεγχόμενο από το μυαλό εξωσκελετό

Δεν μιλάμε για ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα σας μεταφέρουμε την απίστευτη αλλά πραγματική ιστορία του νεαρού τετραπληγικού που κατάφερε να περπατήσει ξανά χάρη σε έναν εξωσκελετό που ελέγχεται από το δικό του μυαλό.

Ο εξωσκελετός παραμένει συνδεδεμένος απευθείας με τον εγκέφαλο του εν λόγω άνδρα, μέσω ειδικών αισθητήρων. Κατά συνέπεια, ενώ φοράει το κοστούμι, ο άνδρας γίνεται ικανός να κινεί τα ρομποτικά χέρια και τα πόδια του εξωσκελετού, σαν να ήταν δικά του.

Ωστόσο, η εφεύρεση εξακολουθεί να μην του επιτρέπει την πλήρη ανεξαρτησία, αφού όταν φοράει το κοστούμι, πρέπει να παραμένει κρεμασμένο στον αέρα με ένα λουρί για να μην πέσει στο έδαφος.

captura7

Τεχνολογία χωρίς όρια

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αυτού του είδους η έρευνα, τα προηγούμενα συστήματα απαιτούσαν να έχουν καλώδια συνδεδεμένα απευθείας με τον εγκέφαλο του ατόμου για να ληφθούν τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης και επομένως δεν συνιστάται.

Για να βελτιώσει και να αναπτύξει ένα ανώτερο σύστημα, ο ερευνητής Louis Benabid στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία αποφάσισε να τοποθετήσει ηλεκτρόδια στην κορυφή του εγκεφάλου.

1630.1

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν διάφορες σαρώσεις εγκεφάλου για να χαρτογραφήσουν ποιες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνταν όταν ο άνδρας σκεφτόταν να περπατήσει ή να κουνήσει τα χέρια του. Μόλις έγινε αυτό, προχώρησαν στην εγκατάσταση αισθητήρων εγκεφάλου με ηλεκτρόδια.

«Ένιωσα σαν ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι. Δεν είχα περπατήσει για δύο χρόνια. Είχα ξεχάσει ότι παλιά ήμουν ψηλότερος από πολλούς ανθρώπους στο δωμάτιο. Ήταν πολύ εντυπωσιακό».

Μεγάλη πρόοδος!

 

Πηγή : mynewaroundtheworld.blogspot.com

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.