ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του αθλήματος στο Καλλιμάρμαρο
Η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του αθλήματος στο Καλλιμάρμαρο
(Φώτο : gazzetta.gr)
24 Απρ
0
Σχόλια

Η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του αθλήματος στο Καλλιμάρμαρο

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του αθλήματος με ένα ιδιαίτερο, ένα πρωτοποριακό event. Το οργάνωσε στο λαμπερό, στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο, όπου έστησε ένα τραπέζι και με την παρουσία κορυφαίων αθλητών της ετοίμασε εξαιρετικό βίντεο για να προβάλει σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα ολυμπιακά ιδεώδη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του αθλήματος, στις 23 Απριλίου.

Η World Table Tennis Day καθιερώθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) με στόχο να κάνει το άθλημα ακόμα πιο δημοφιλές, καθολικό και χωρίς αποκλεισμούς. Κάθε χρόνο γιορταζόταν στις 6 Απριλίου, αλλά από το 2023 θα γιορτάζεται στις 23/04 για να συμπίπτει με τα γενέθλια του Άγγλου Άιβορ Μόνταγκου, του αείμνηστου πρώτου προέδρου της ITTF.

Οι βασικές επιδιώξεις της Παγκόσμιας Ημέρας είναι να μεγαλώσει τη διάδοση του πινγκ πονγκ και να υπογραμμίσει ότι είναι άθλημα για όλους τους ανθρώπους όσον αφορά στην ηλικία, το φύλο, την κοινωνική θέση, την κουλτούρα και τις σωματικές ικανότητες.

Δίπλα σε αυτά, η ελληνική ομοσπονδία θέλησε να περάσει με ξεχωριστό τρόπο αξίες και μηνύματα του ολυμπισμού σε μία ιδέα, που ανήκει στον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Σταδίου υλοποιήθηκαν τα γυρίσματα σε χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον κορυφαίο θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

kallimararmaro

Σε μία υπέροχη βραδιά, όπου η μαγεία του Καλλιμάρμαρου φώτιζε το τοποθετημένο τραπέζι, τέσσερις αθλητές των εθνικών μας ομάδων, ο Παναγιώτης Γκιώνης, η Κωνσταντίνα Παρίδη, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Ελισάβετ Τέρπου αντάλλαξαν χτυπήματα για αρκετές ώρες -ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα και να συνδυαστεί η παρουσία σ’ αυτόν τον εμβληματικό χώρο με προωθητικό βίντεο για το ολυμπιακό άθλημα κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (World Table Tennis Day) .

«Να επιδιώκεις την ειρήνη και ν’ αναζητάς τη δημοκρατία. Η συνύπαρξη των λαών και η αδερφοσύνη μπορούν να δημιουργήσουν έναν όμορφο κόσμο. Να μη σταματάς να πιστεύεις σε σένα, αλλά να προάγεις και την ισότητα και να στηρίζεις τους άλλους στα δικά τους όνειρα. Η καρδιά σου να γεμίζει με αλτρουισμό και αλληλεγγύη», ήταν τα βασικά μηνύματα στο βίντεο, που ετοιμάστηκε και σε αγγλικούς υπότιτλους.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Γεύη Δημητρακοπούλου, ενώ το σενάριο και τα κείμενα έγραψε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ομοσπονδίας Νικόλας Γραμμένος, ο οποίος κάνει και την αφήγηση.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.