ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ωρωπός: Άθλιες συνθήκες σε σχολείο για ΑμεΑ - Περιέφραξαν το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί
Ωρωπός: Άθλιες συνθήκες σε σχολείο για ΑμεΑ – Περιέφραξαν το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί
(Φώτο : newsbomb.gr)
22 Απρ
0
Σχόλια

Ωρωπός: Άθλιες συνθήκες σε σχολείο για ΑμεΑ – Περιέφραξαν το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί

Μία απίστευτη κατάσταση επικρατεί στον Ωρωπό σε ειδικό σχολείο για παιδιά ΑμεΑ, καθώς το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. έχει αφεθεί στη μοίρα του, ενώ τόσο στο σχολείο όσο και στο ειδικό νηπιαγωγείο δεν υπάρχει κατάλληλη περίφραξη. Παράλληλα, το ειδικό εκπαιδευτήριο ακόμη δεν έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, παρόλο που υπάρχει ΦΕΚ.

Γονείς που μιλούν στο OPEN καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο, καθώς και την αναλγησία του Δήμου απέναντι στα προβλήματα.

Σύμφωνα με μία μητέρα, της οποίας το παιδί φοιτά στο σχολείο για ΑμεΑεπισημαίνονται οι παραλείψεις και η ανυπαρξία συντήρησης του κτηρίου. Όπως είπε έχουν περιφράξει το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί, ενώ το δάπεδο του προαυλίου είναι κατεστραμμένο καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των αμαξιδίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι στο παρελθόν είχαν βάλει ένα σχοινάκι σαν περίφραξη, ενώ παρά τις οχλήσεις των γονέων δεν έχει γίνει τίποτα. «Έχουμε φτάσει παντού, θέλω να ζητηθούν από τη διεύθυνση του σχολείου τα έγγραφα που έχουν σταλεί», τονίζει.

Μία άλλη μητέρα παιδιού του συγκεκριμένου σχολείου επισημαίνει ότι στο ειδικό νηπιαγωγείο η περίφραξη είναι ένας απλός φράχτης, ενώ οι εγκαταστάσεις του σχολείου είναι ακατάλληλες για τα παιδιά.

Ακόμα μία μητέρα καταγγέλλει ότι ένα ειδικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο για παιδιά με υψηλή νοητική υστέρηση, το οποίο βρίσκεται παραδίπλα από τις άλλες δύο δομές, δεν έχει ακόμα παραχωρηθεί από τον Δήμο. Αναγκάζονται, επομένως, να διανύουν 260 χλμ την ημέρα για να πηγαίνουν το παιδί στο κοντινότερο ειδικό σχολείο που είναι στη Νέα Μάκρη.

Η δομή μέχρι και σήμερα δεν είναι ακόμη έτοιμη καθώς στο κτήριο φιλοξενείται ακόμα η υπηρεσία του κτηματολογίου, παρόλο που υπάρχει σχετικό ΦΕΚ, το οποίο μάλιστα κοντεύει να λήξει.

Όπως αναφέρει η μητέρα, ο Δήμος που είναι υπεύθυνος για το κτήριο παρά τις οχλήσεις των γονέων δεν έχει παραχωρήσει ακόμα το κτήριο, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα κωλυσιεργεί και η περιφέρεια.

Σε επικοινωνία του OPEN με τον Δήμο Ωρωπού, η απάντηση ήταν πως θεωρούν το κτήριο ακόμη νεόδμητο και θα κάνουν εργασίες «στο μέλλον».

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.