ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ακρόπολη: «Του τράβηξα το τσαντάκι, με έσπρωξε και τον μαχαίρωσα» - Κυνικός ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο
Ακρόπολη: «Του τράβηξα το τσαντάκι, με έσπρωξε και τον μαχαίρωσα» – Κυνικός ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο
(Φωτο: protothema.gr)
20 Απρ
0
Σχόλια

Ακρόπολη: «Του τράβηξα το τσαντάκι, με έσπρωξε και τον μαχαίρωσα» – Κυνικός ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο

Σοκ προκαλεί η ομολογία του 17χρονου Αλβανού που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη στην Ακρόπολη για να τον ληστέψει καθώς ο νεαρός δράστης εμφανίστηκε αδιανόητα κυνικός μιλώντας στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά» είπε ο 17χρονος μαχαιροβγάλτης ο οποίος προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του βάζοντας στο πλυντήριο τα ματωμένα από την επίθεσή του ρούχα.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο 17χρονος σεσημασμένος μαχαιροβγάλτης πρόσχημα για να πλησιάσει το 18χρονο θύμα του προκειμένου να του πάρει το κινητό τηλέφωνο ήταν το τσιγάρο.

«Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο. Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά» είπε ο 17χρονος στην κατάθεσή του που αποκάλυψε το protothema.gr, αντιμετωπίζοντας πλέον την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κυνήγησαν και «συνέλαβαν» τον δεύτερο ληστή

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο φίλος του 18χρονου, καταδίωξε τους κατηγορούμενους καλώντας παράλληλα σε βοήθεια όπου επί της οδού Αδριανού 39 στην Αθήνα και μαζί με διερχόμενους πολίτες ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο ληστές, ο οποίος αρχικά προσήχθη από αστυνομικούς στο Τ.Α. Ακροπόλεως και μετέπειτα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Αναφορικά με τον αλβανικής καταγωγής μαχαιροβγάλτη αναφέρεται ότι «ο κατηγορούμενος κατάφερε και τράπηκε σε φυγή πλην όμως κατά το δρομολόγιο της διαφυγής του απέρριψε το αφαιρεθέν τσαντάκι, με τα περιεχόμενα αυτού του 18χρονου παθόντα το οποίο περισυνέλλεξε διερχόμενος πολίτης, παραδόθηκε σε ευρισκόμενους στο σημείο αστυνομικούς και κατασχέθηκε. […]. Εξεταζόμενοι οι φίλοι του 18χρονου, αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο φίλο του κατηγορούμενου με το μαχαίρι».

Η μητέρα παρέδωσε τα «ματωμένα» ρούχα

Στην έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τη μητέρα του. Ο μαχαιροβγάλτης παραδέχτηκε τα πάντα. «Εκεί ανευρέθηκε η μητέρα αυτού, η οποία σε σχετικές γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών υπέδειξε τον υιό της ο οποίος ερωτώμενος προφορικά από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας εάν είναι ο δράστης των περιγραφόμενων έκνομων πράξεων απάντησε θετικά και κατόπιν τούτου προσήχθη στο κατάστημα της Υπηρεσίας μας όπου μετέπειτα συνελήφθη. Επιπλέον, η μητέρα του κατηγορουμένου παρέδωσε σε αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας τα ρούχα που φορούσε ο ανωτέρω κατηγορούμενος κατά την διάπραξη των έκνομων πράξεων ήτοι:

Ένα ζεύγος ανδρικών αθλητικών υποδημάτων, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου και μεγέθους ΕU 44. Μία αθλητική ζακέτα, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου και μεγέθους XLL. Μία μπλούζα, μάρκας ΖΑRA, χρώματος χακί (παραλλαγής), μεγέθους 13 -14. Ενός παντελονιού – αθλητικής φόρμας, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου, η οποία φέρει έμπροσθεν της δεξιάς τσέπης αυτής καστανέρυθρες κηλίδες.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς επί της παλαιάς Ρωμαϊκής αγοράς στην περιοχή της Ακρόπολης καθόσον εκεί τους ανέφερε ότι απέρριψε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε πλην δεν θυμόταν το επακριβές σημείο και αυτό δεν εντοπίστηκε.

«Ζω από θαύμα»

Ο 18χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο στο Star, υποστήριξε ότι ζει από θαύμα. «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε.

Η κατάσταση του 18χρονου κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε.

Αναφορικά με την αντίδρασή του την ώρα που έγινε το περιστατικό ο νεαρός τόνισε: «Δεν πρόλαβα και πολλά. Πήγα να προσπαθήσω να ξεφύγω και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς που είχαν τους φίλους μου δίπλα μου εκείνη τη στιγμή».

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.