ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κατσίν - Τσιτσιπάς 0-2: Είχε την ουσία και συνεχίζει στη Βαρκελώνη
Κατσίν – Τσιτσιπάς 0-2: Είχε την ουσία και συνεχίζει στη Βαρκελώνη
(Φώτο : gazzetta.gr)
20 Απρ
0
Σχόλια

Κατσίν – Τσιτσιπάς 0-2: Είχε την ουσία και συνεχίζει στη Βαρκελώνη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ελάχιστα προβληματίστηκε με αντίπαλο τον Πέδρο Κατσίν, νίκησε τον Αργεντινό με 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο 500άρι χωμάτινο τουρνουά της Βαρκελώνης.

Εκεί ο 24χρονος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Καναδό, Ντένις Σαποβάλοφ, που με τη σειρά του ξεπέρασε το εμπόδιο του Σλοβάκου, Γιόζεφ Κόβαλικ με 6-4, 6-3.

Απέναντι σε έναν παίκτη που αντιμετώπιζε για πρώτη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να διαβάσει το παιχνίδι του 28χρονου Αργεντινού και μετά να επιβάλει το παιχνίδι του. Σημαντικό στοιχείο η ουσία που είχε ο Τσιτσιπάς σε καθοριστικά σημεία, τρία break σε ισάριθμες ευκαιρίες, τα δύο από αυτά συνεχόμενα, που τον βοήθησαν να φθάσει σε σερί 5-0 games και να καθαρίσει ουσιαστικά τη νίκη.

Από τη μουδιασμένη αρχή, στην απόλυτη κυριαρχία

Ο Κατσίν άρχισε με υψηλό ποσοστό στο 1ο σερβίς (10/12, 83%) και αυτόν τον βοήθησε να προηγηθεί με 1-0 και 2-1 στο εναρκτήριο σετ. O Τσιτσιπάς έστω και δύσκολα έκανε το 2-2 και αμέσως μετά έφθασε στο πρώτο break στον αγώνα. Ανεβάζοντας την πίεση με τα χτυπήματά του, προηγήθηκε 15-40 και με την πρώτη ευκαιρία πήρε το προβάδισμα με 3-2.

Με winner ο Τσιτσιπάς έκλεισε το 6ο game, για το 4-2, με τον Κατσίν να απαντά με love game για το 4-3. Ο Τσιτσιπάς δεν έδωσε δικαιώματα στον Αργεντινό, που πλησίασε στο 40-30, φθάνοντας στο 5-3.

Ο Τσιτσιπάς μετέτρεψε το 40-0 σε 40-40, όμως ο Κατσίν με δύο σερί πόντους πήρε το game, παραμένοντας στο σετ (5-4). Ο Έλληνας παίκτης σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ και το πήρε με το 20 set point που βρήκε με 6-4 σε 46 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε ιδανικά στο 2ο σετ, ο Κατσίν με διπλό λάθος στο 40-40… πρόσφερε break point, ο Τσιτσιπάς δεν είπε «όχι» για το 1-0 και συνεχίζοντας με love game, έκανε το 2-0.

Με δύο σερί πόντους ο Τσιτσιπάς βρήκε 3η ευκαιρία για break, το πέτυχε με λάθος από τον Κατσίν για το 3-0 και με δεύτερο διαδοχικό love game, έκανε το 4-0.

Η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία, με τον Στέφανο Τσιτσιπά με υπέροχο drop shot να κάνει το 5-1 και να κλείνει χωρίς προβλήματα το σετ με 6-2 και να εξασφαλίζει την πρόκριση σε 78 λεπτά.

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.