ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τρόμος για τους Έλληνες στο Σουδάν: Βάζουν μαξιλάρια στα παράθυρα για να προστατευθούν
Τρόμος για τους Έλληνες στο Σουδάν: Βάζουν μαξιλάρια στα παράθυρα για να προστατευθούν
(Φωτο: Glomex)
19 Απρ
0
Σχόλια

Τρόμος για τους Έλληνες στο Σουδάν: Βάζουν μαξιλάρια στα παράθυρα για να προστατευθούν

Ένας από τους εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν, έχει τοποθετήσει μαξιλάρια σε όλα τα παράθυρα του σπιτιού του έτσι ώστε να προστατευθεί από πιθανές εκρήξεις και πυροβολισμούς. Όπως αναφέρει, η εκεχειρία δεν τηρείται. «Γίνεται χαμός, κυνηγάει ο ένας τον άλλον. Σαν τρελοί…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος στην κάμερα του Open, με τον Έλληνα πολίτη να ζει πάνω από 60 χρόνια στο Σουδάν.

«Αν υπάρξει μια οργανωμένη εκκένωση, θα φύγω», υπογράμμισε. Μάλιστα, ο κ. Νίκος είναι ένας από τους 74 που έχουν καταθέσει αίτημα στις προξενικές αρχές έτσι ώστε να απομακρυνθούν από το Σουδάν. Την ίδια ώρα, οι Έλληνες που ήταν εντός του Μητροπολιτικού Ναού, μετακινήθηκαν στα γραφεία της Μητρόπολης καθώς υπήρξαν φθορές στον Ναό.

«Έτσι είναι η κατάσταση μετά τα μεσάνυχτα. Δεν έχουν σταματήσει καθόλου», ανέφερε ακόμα μια Ελληνίδα που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Σουδάν.

Eπίτιμος πρόξενος Ελλάδας στο Σουδάν: «Δεν τολμάει κανείς ούτε παράθυρο να ανοίξει»

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στο Σουδάν, όπου δεν τηρήθηκε η συμφωνία για 24ωρη κατάπαυση πυρός. Στο μεταξύ η αγωνία για τους χιλιάδες πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί, ανάμεσά τους και περίπου 150 Έλληνες ομογενείς.

Η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με την Ευρώπη για τον απεγκλωβισμό των πολιτών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ελλήνων.

Για την κατάσταση στο Σουδάν μίλησε ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν Γεράσιμος Παγουλάτος στην ΕΡΤ.

«Σήμερα είναι η πέμπτη ημέρα και ενώ υπήρχε ένα σχέδιο εκεχειρίας και κατάπαυση του πυρός από χθες το απόγευμα στις 6, το οποίο θα διαρκούσε μέχρι τις 6 το απόγευμα σήμερα, δυστυχώς καταστρατηγήθηκε και γίνονται μάχες μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων στρατών στο στρατόπεδό του στο Πεντάγωνο του Χαρτούμ, στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, γύρω από το παλάτι στο Ντουρμάν που είναι το μέγαρο της Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο από ότι είδα από άλλα κανάλια καταστράφηκε ολοσχερώς» είπε αρχικά.

Τόνισε, δε, ότι «δεν τολμάει κανείς ούτε παράθυρο να ανοίξει, διότι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κάποιος από την αντίπαλη ομάδα και να αρχίσουν να πυροβολούν».

Σχετικά με τους Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα είπε, ότι «πρέπει να παραμείνουν σταθερά στα σπίτια τους. Δεν μπορεί κανείς να τους δώσει βοήθεια. Δυστυχώς με αυτά που έχουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν, με αυτά θα περάσουν. Δεν υπάρχει άνθρωπος να διακινδυνεύσει να πάει έξω σε κάποιο κατάστημα, να τους φέρει αυτή τη στιγμή κάποιο τρόφιμο το οποίο μπορεί και να είναι αναγκαίο. Δυστυχώς είναι μία κανονική εμπόλεμη κατάσταση και επειδή είναι εμφύλιος είναι χειρότερο».

Σημείωσε, επίσης, ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει ούτε ηλεκτρισμός ούτε νερό.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.