ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νοσοκομεία Παίδων: Πάνω από 25 παιδιά έκαναν Ανάσταση στα νοσοκομεία χωρίς να είναι άρρωστα
Νοσοκομεία Παίδων: Πάνω από 25 παιδιά έκαναν Ανάσταση στα νοσοκομεία χωρίς να είναι άρρωστα
(Φωτ.: Αναδημοσίευση από το lifo.gr)
19 Απρ
0
Σχόλια

Νοσοκομεία Παίδων: Πάνω από 25 παιδιά έκαναν Ανάσταση στα νοσοκομεία χωρίς να είναι άρρωστα

Συνεχίζεται το φαινόμενο της παραμονής εγκαταλελειμμένων παιδιών στα Νοσοκομεία Παίδων για κοινωνικούς λόγους, χωρίς να πάσχουν από κάποια ασθένεια.

Με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές πέρασαν το Πάσχα τους περισσότερα από 25 παιδιά, τα οποία παραμένουν έως και μήνες στα νοσοκομεία Παίδων μετά από εισαγγελική εντολή, χωρίς να υπάρχει λόγος υγείας που να δικαιολογεί τη νοσηλεία τους.

Η έλλειψη κατάλληλων προνοιακών δομών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη βραχύχρονη παραμονή αυτών των παιδιών, εκτός του προσωρινά ακατάλληλου οικογενειακού τους περιβάλλοντος, είναι ο λόγος που διαμένουν σε ακατάλληλες για την ψυχο – κοινωνική τους υγεία νοσηλευτικές δομές.

Όσο για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς; Αυτοί «τρέχουν και δεν φτάνουν», σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Τρέχουν και δεν φθάνουν προσφέροντας νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα. Παρηγορούν τους ασθενείς που δεν είναι σπίτι τους, εύχονται περαστικά, τους συμπαραστέκονται. Συγκινητικές στιγμές. Η μεγάλη παράλειψη του κράτους πρόνοιας είναι τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία επί μακρόν λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων», όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πόσα παιδιά φιλοξενήθηκαν αυτό το Πάσχα στα νοσοκομεία Παίδων

Εικοσιπέντε παιδιά (25) πέρασαν τις γιορτές του Πάσχα μόνο στα τρία νοσοκομεία Παίδων, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα διάσπαρτα μοιρασμένα στις Παιδιατρικές Κλινικές όλων των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ:

6 εγκαταλελειμμένα παιδιά βρίσκονται στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού,

15 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων Αγία Σοφία

4 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων Πεντέλης

«Μεγάλο κρίμα. Πως γιόρτασαν την ΑΝΑΣΤΑΣΗ αυτά τα παιδιά; Αναρωτιέται κανείς; Μου έστειλαν ζωγραφιές τους πριν λίγο καιρό που δείχνουν το ψυχισμό τους. Εκεί που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά είναι με τα νοσηλευόμενα άτομα που ενώ έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα της υγείας τους αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν έχουν που να πάνε. Τους έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα, η σύνταξη δεν φθάνει, δεν έχουν σπίτι, δημόσιες προνοιακές μονάδες δεν υπάρχουν και οι ιδιωτικές απλησίαστες. Παραμένουν μήνες στα Νοσοκομεία. Είναι δεκάδες και συνεχώς αυξάνουν», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.