ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τέμπη: Νέα σοκαριστικά ντοκουμέντα από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων
Τέμπη: Νέα σοκαριστικά ντοκουμέντα από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων
(Φώτο : newsbomb.gr)
19 Απρ
0
Σχόλια

Τέμπη: Νέα σοκαριστικά ντοκουμέντα από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων

Νέα ντοκουμέντα από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στο δυστύχημα των Τεμπών φέρνει στo φως της δημοσιότητας ο Alpha.

Στα νέα σοκαριστικά βίντεο απαθανατίζονται οι τραγικές στιγμές πριν και μετά τη σύγκρουση. Φαίνεται ξεκάθαρα η πορεία των τρένων προς τη σύγκρουση που οδήγησε στην εθνική τραγωδία. Οι κάμερες κατέγραψαν και την έκρηξη που ακολούθησε.

Η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης

Η κάμερα καταγράφει τη διέλευση των αυτοκινήτων από τον αυτοκινητόδρομο Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Ένα δυνατό φως εμφανίζεται να κινείται με σταθερή ταχύτητα με κατεύθυνση προς το Νότο. Προσεγγίζει το σημείο που ο αυτοκινητόδρομος διασταυρώνεται με τη σιδηροδρομική γραμμή.

Πρόκειται για την εμπορική αμαξοστοιχία 66503 που πλησιάζει στο μικρό τούνελ που βρίσκεται στο ύψος του αυτοκινητόδρομου. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στην δεξιά πλευρά του δρόμου καταγράφεται η διέλευση ενός ακόμη συρμού τρένου. ην ίδια στιγμή η επιβατική αμαξοστοιχία μπαίνει στο τούνελ από την απέναντι πλευρά. Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται μία στιγμιαία λάμψη και ακολουθεί μία τεράστια έκρηξη. Είναι η στιγμή του τραγικού δυστυχήματος.

Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφεται από πλήθος καμερών που βρίσκονται στο σημείο.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται ξεκάθαρα το μικρό σύννεφο καπνών που βγαίνει από το σημείο της σύγκρουσης. Σε άλλη κάμερα έχει καταγραφεί η στιγμή της σύγκρουσης ενώ χαρακτηριστική στης σφοδρότητας της αλλά και της μεγάλης έκρηξης που ακολούθησε είναι ότι κάνει τη νύχτα μέρα σε μία ολόκληρη περιοχή μακριά από το σημείο της σύγκρουσης.

Εικόνες από drone που σηκώθηκαν στον αέρα για να καταγράψουν από χηλά με το πρώτα φως της ημέρας της σκηνές της σύγκρουσης αποτυπώνουν ξακάθαρα το μέγεθος της τραγωδίας. Παντού συντρίμμια και αποκαϊδια. Το σημείο της σύγκρουσης έχει μετατραπεί σε «κρανίου τόπος».

Πραγματογνώμονας ατυχημάτων: «Πρώτα υπάρχει σπινθήρας και μετά η έκρηξη»

Στην κάμερα του Alpha μίλησε και ο πραγματογνώμονας ατυχημάτων, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος που κλήθηκε να σχολιάσει τα νέα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο. Μιχαλόπουλος ξεκίνησε σημειώνοντας ότι εάν η σύγκρουση γινόταν μέσα στο τούνελ, οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι πριν την έκρηξη φαίνεται ότι υπήρξε μία μικρή ηλεκτρική εκκένωση, ένας σπινθήρας, και μετά ακολουθεί η μεγάλη έκρηξη. «Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι υπήρξε καύσιμη ύλη για το λόγο αυτό και δημιουργήθηκε αυτό το “μανιτάρι”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.