ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκλογές 2023 στην Τουρκία: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το χρώμα της κάλπης», δηλώνει ο Ερντογάν
Εκλογές 2023 στην Τουρκία: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το χρώμα της κάλπης», δηλώνει ο Ερντογάν
(Φώτο : protothema.gr)
18 Απρ
0
Σχόλια

Εκλογές 2023 στην Τουρκία: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το χρώμα της κάλπης», δηλώνει ο Ερντογάν

Την βεβαιότητά του για την νίκη του στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Βρισκόμαστε μαζί σας με αφορμή μια τελετή έναρξης στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας μας» ήταν τα λόγια του Ερντογάν στην τελετή έναρξης της πρώτης φάσης του τεράστιου Οικονομικού Κέντρου Κωνσταντινούπολης που θα στεγάσει τράπεζες, εταιρείες και χιλιάδες υπαλλήλων καθώς και πολυτελές ξενοδοχείο, εμπορικό κέντρο και πολλά άλλα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι προσπαθούν να δώσουν ελπίδα στο έθνος και να ανοίξουν νέα παράθυρα ευκαιριών στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. «Προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδα στο έθνος στις δύσκολες στιγμές. Επιταχύνουμε τις επενδύσεις χωρίς να παραμελούμε τα αδέρφια μας στη ζώνη του σεισμού. Βιώνουμε τον ενθουσιασμό των εγκαινίων της πρώτης φάσης του IFM (Οικονομικού Κέντρου της Κωνσταντινούπολης).

Με τον αυξανόμενο εμπορικό ανταγωνισμό μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ανοίγουμε νέα παράθυρα ευκαιριών στην Κωνσταντινούπολη, τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας.

Θεωρούμε ότι η Κωνσταντινούπολη, η οποία λειτουργεί ως γεωγραφική και εμπορική γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον ίδιο δεσμό. Αυτά τα καλά νέα τα δώσαμε αφότου ήρθαμε στην εξουσία. Θα κάνουμε και έχουμε κάνει την Κωνσταντινούπολη ένα από τα κορυφαία χρηματοοικονομικά κέντρα στον κόσμο.

Το IFC είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε για να ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας στην παγκόσμια οικονομία και να καταστήσει τη χώρα μας περιφερειακό και, στο μέλλον, παγκόσμιο οικονομικό κέντρο. Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας, των δημοσίων τραπεζών και του Χρηματιστηρίου, που ξεκινήσαμε να χτίζουμε το 2013, στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις προσεχείς εκλογές. «Η χώρα μας βρίσκεται σε διαδικασία εκλογών που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Μετά από 27 ημέρες, θα πάμε στις κάλπες και θα πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της Τουρκίας. Θα κάνουμε μια σημαντική επιλογή όχι μόνο μεταξύ υποψηφίων, κομμάτων και συμμαχιών, αλλά και μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων.

Πιστεύουμε ότι το έθνος μας θα είναι υπέρ μιας πολιτικής εργασίας, υπηρεσιών και επενδύσεων όπως είναι εδώ και 21 χρόνια. Το ταξίδι της οικονομικής ανάπτυξης δεν θα διακοπεί. Ο λαός μας, που γνώριζε την Τουρκία πριν από το 2002, δεν θα επιτρέψει να επιστρέψει από τα δημοκρατικά και οικονομικά κέρδη που απέκτησε πληρώνοντας το τίμημα όταν χρειαστεί. Το αγαπημένο μας έθνος θα ξεκινήσει τον αιώνα της Τουρκίας λέγοντας bismillah (Στο όνομα του Αλλάχ). Ως πολιτικός που κρατά τον παλμό της πλατείας στα 40 χρόνια της ζωής του, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το χρώμα της κάλπης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.