Δίκη Άλκη Καμπανού: Προσπάθεια παραπλάνησης καταλόγισε η εισαγγελέας σε ιατροδικαστή – μάρτυρα υπεράσπισης και ζήτησε έρευνα
(Φώτο : 24 MEDIA LAB news247.gr)
11 Απρ
0
Σχόλια

Δίκη Άλκη Καμπανού: Προσπάθεια παραπλάνησης καταλόγισε η εισαγγελέας σε ιατροδικαστή – μάρτυρα υπεράσπισης και ζήτησε έρευνα

Προσπάθεια παραπλάνησης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού καταλόγισε η εισαγγελέας της έδρας της δίκης, Κυριακή Κλιάμπα στον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, που καταθέτει από το πρωί σήμερα (11.4.2023) ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Αφορμή αποτέλεσε μια φωτογραφία που προσκόμισε στη δίκη ο ιατροδικαστής, τεχνικός σύμβουλος δύο εκ των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Άλκη Καμπανού, και περιλαμβάνεται στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση.

«Δεν πέθανε από τα τραύματα στο κεφάλι»

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του στη δίκη ότι τα τραύματα στο κεφάλι του Άλκη Καμπανού δεν προκάλεσαν τον θάνατο του 19χρονου, φιλάθλου του Άρη, αναφέροντας ότι προήλθαν από χέρια και πόδια, διαφορετικά θα έπρεπε να συνδέονται με θλαστικά εντυπώματα.

Προκειμένου να τεκμηριώσει την επιστημονική του άποψη χρησιμοποίησε στην τεχνική του έκθεση, φωτογραφία από διεθνές επιστημονικό σύγγραμα, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει ένα κρανίο με τραύμα από θλων όργανο (ράβδο). Όπως παρατήρησε όμως η εισαγγελέας, επικαλούμενη το συγκεκριμένο σύγγραμα, πρόκειται για τραύμα που αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά.

Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η δίκη να διαβιβαστούν τα πρακτικά της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης σε βάρος του ιατροδικαστή.

Ο Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του (άλλοι δυο φίλοι του τραυματίστηκαν) στην άγρια οπαδική επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος και η παρέα του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.