ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Διήμερο Ιστορικής Μνήμης» διοργανώθηκε στη Δράμα
«Διήμερο Ιστορικής Μνήμης» διοργανώθηκε στη Δράμα
(Φωτο: Θρακική Εστία Δράμας)
11 Απρ
0
Σχόλια

«Διήμερο Ιστορικής Μνήμης» διοργανώθηκε στη Δράμα

Το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό για την πόλη της Δράμας «Διήμερο Ιστορικής Μνήμης» υπό την αιγίδα της Θρακικής Εστίας Δράμας, της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, του Δήμου Δράμας και του Ιδρύματος Χαριλάου Κ. Κεραμέως, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.

Το Σάββατο 01 Απριλίου, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας μίλησαν ο Γεωργιάδης Θ. Νικόλαος, Δρ. ιστορίας του ΕΚΠΑ με θέμα: «Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή. Τα αίτια και οι συνέπειες για την Ανατολική Θράκη», και ο Σεραφείμ Παύλος, με θέμα: «Η εκκλησία της Θράκης από τη Βουλγαρική Εξαρχία έως τη Συνθήκη της Λωζάνης». Η Βούλα Μπέγγα διάβασε συγκινητικό απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέα, Γεωργίου Μάνου «Χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι».

(Φωτο: Θρακική Εστία Δράμας)

Την Κυριακή 02 Απριλίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων 12 Αποστόλων στη Δράμα το Ετήσιο μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεραφείμ εκφώνησε λόγο για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Στο τέλος, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Θρακιωτών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με την κατάθεση στεφάνων.

(Φωτο: Θρακική Εστία Δράμας)

Τις διήμερες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, καθώς και επικεφαλής και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών αρχών α’ και β’ βαθμού, εκπρόσωποι των προσφυγικών Συλλόγων της Δράμας (Θράκες, Πόντιοι, Μικρασιάτες) καθώς και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης.

Αιωνία η μνήμη των προγόνων μας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.