ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη
Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη
(Φωτο: newsit.gr)
06 Απρ
0
Σχόλια

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε την Πέμπτη (06.04.2023) στα γραφεία του κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για το κόμμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας και μεγάλου αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος CHP στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας σημειώθηκε περίπου στις 05:00 το πρωί της Πέμπτης (06.04.2023) και, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκαν 6 με 7 πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές για το περιστατικό, στα γραφεία του κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν βρέθηκαν σφαίρες αλλά κενά φυσίγγια.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στα social media η επικεφαλής του κόμματος CHP στην Κωνσταντινούπολη. «Γύρω στις 05:00 της 06.04.2023 (σήμερα), έλαβε χώρα μια ένοπλη επίθεση κατά της επαρχιακής μας προεδρίας του CHP στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται στην τοποθεσία Seyrantepe της εθνικής οδού TEM» αναφέρει η Τζανάν Καφταντζίογλου.

«Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού που εφημερεύει στο κτήριο και της ιδιωτικής φύλακα στην περιοχή που βρίσκεται το κτήριο, στο περιστατικό σημειώθηκαν 6-7 πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο σημείο δεν βρέθηκε η σφαίρα ωστόσο, εντοπίστηκαν κενά φυσίγγια» προσθέτει η επικεφαλής του κόμματος CHP στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι: «Η εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται. Περαιτέρω πρόοδος θα κοινοποιηθεί στη συνέχεια».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (31.03.2023) ένοπλη επίθεση σημειώθηκε και γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης, όπου σφαίρες χτύπησαν τα παράθυρα και άλλα σημεία του κτιρίου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.