ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη πραγματοποιήθηκε στη Μεταμόρφωση
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη πραγματοποιήθηκε στη Μεταμόρφωση
(Φωτο: xtypos.gr)
04 Απρ
0
Σχόλια

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη πραγματοποιήθηκε στη Μεταμόρφωση

Είναι και κάποιους ανθρώπους που κανείς ποτέ δεν τους ξεχνά. Χαράζουν μια ολόκληρη γενιά, χωρίς να λησμονούνται στο πέρασμα των χρόνων. Το όνομά τους, όσα χρόνια κι αν περάσουν, μένει ανεξίτηλο, όπως και το έργο που άφησαν πίσω.

Γι’ αυτούς που μόνο στο άκουσμα του ονόματός τους, δημιουργείται ένας καθολικός θαυμασμός με συγκίνηση. Σίγουρα ένας τέτοιος άνθρωπος, μπροστάρης στα καλλιτεχνικά δρώμενα ήταν ο Νίκος Ξυλούρης.

Ένας τεράστιος καλλιτέχνης που ξεχώρισε με τη λεβεντοσύνη του και την ταπεινότητα του. Έχοντας για εφόδιο την κρητική λεβεντιά, τη λύρα του και τη καθαρή κρητική χροιά του, κατάφερε να γίνει πασίγνωστος και ορδές κόσμου να τον ακολουθούν πιστά όπου κι αν βρισκόταν. Η φωνή του σημάδεψε την εποχή της δικτατορίας, αφού ήταν σύμβολο αντίστασης.

Τα τραγούδια που ερμήνευε με ιδιαίτερο ζήλο ηχούν ακόμα στα αυτιά των τότε νέων της εποχής, μα γνωρίζονται και από τα παιδιά της τωρινής. Δεν αγαπήθηκε μονάχα από τους συντοπίτες του Κρητικούς μα κατάφερε να τον τραγουδά ένας ολόκληρος λαός με πάθος.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης, η Ένωση Κρητών Μεταμόρφωσης – Η Μεγαλλόνησος, οι μουσικούς, η χορωδία, ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγραμματισμού και βαρύτονος, Δημοσθένης Σταυριανός, αλλά και άλλοι ακόμη συνέβαλαν για την εξαιρετική εκδήλωση-αφιέρωμα στον Αρχάγγελο της Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη.

Μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Απριλίου 2023 και αγκαλιάστηκε από το κοινό που κατέκλυσε το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Συγκινητική ήταν η παρουσία και ο τρόπος που μίλησε, της συζύγου του Νίκου Ξυλούρη, Ουρανίας, η οποία μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες και βιώματα από την πορεία και ζωή του μεγάλου ερμηνευτή.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.