ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χαρίζει ζωή ο 27χρονος Λασιθιώτης παιδαγωγός στον ορεινό Μυλοπόταμο - Δίνει το πιο σημαντικό μάθημα
Χαρίζει ζωή ο 27χρονος Λασιθιώτης παιδαγωγός στον ορεινό Μυλοπόταμο – Δίνει το πιο σημαντικό μάθημα
(Φώτο : neakriti.gr)
02 Απρ
0
Σχόλια

Χαρίζει ζωή ο 27χρονος Λασιθιώτης παιδαγωγός στον ορεινό Μυλοπόταμο – Δίνει το πιο σημαντικό μάθημα

Μία ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει μάθημα ζωής και αφορά σε στον 27χρονο παιδαγωγό από το Λασίθι που έγινε δότης μυελού των οστών και μετά από έξι χρόνια χάρισε ζωή. Τον λένε Γιώργο Δατσέρη ετών 27 από το Λασίθι και εργάζεται ως παιδαγωγός σε δημοτικό σχολείο στον ορεινό Μυλοπόταμο.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένι

«Πριν έξι χρόνια, όντας φοιτητής Ρεθύμνης, μπαίνοντας στο αμφιθέατρο, τον σταματά μια συμφοιτήτρια του να γίνει δότης μυελού των οστών.

Δεν είχε ιδέα μέχρι εκείνη την μεγαλειώδη στιγμή που πείστηκε να δώσει δείγμα σιέλου για την θεραπεία της λευχαιμίας. Έξι χρόνια μετά ,δέχεται mail πως είναι συμβατός με έναν ασθενή.

Ποτέ δεν ήμουν φυγόμαχος κ λιγόψυχος, όμως για κπ δευτερόλεπτα σάστισα. Μου είπαν ότι μπορώ να αρνηθώ να δώσω μόσχευμα αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να κόψω τα φτερά ελπίδας στον συνάνθρωπο μου που μόλις είχε ενημερωθεί για την αιματολογική μας “συγγένεια”.
Ο έλεγχος ξεκίνησε από το νοσοκομείο Ρεθύμνης, κατόπιν στο πανεπιστημιακό Ηρακλείου, με την κατάλληλη ενεσοθεραπεία, αυξήθηκαν τα πρωτόγονα αιμοποιητικά κύτταρα ώστε να παράξω περισσότερα να φτάσουν για τον λήπτη κ να μη τα στερηθεί κ ο δικός μου οργανισμός.
Ένιωθα κουρασμένος, με μυαλγίες αλλά τίποτα μη υποφερτό.
Δε γίνεται νάρκωση, ούτε παρακέντηση, αυτά είναι μυθεύματα.
Μου έβαλαν μόνο δυο βελόνες αιμοδοσίας που κατέληγαν σε ένα μηχάνημα, κρατούσαν τα χρειαζούμενα κύτταρα κ επέστρεφε το αίμα μου πίσω. Τρεις ώρες κράτησε, βγήκα από το νοσοκομείο, νύσταζα λίγο, ξεκουράστηκα, την επόμενη μέρα πήγα διακοπές.
Όταν ήμουν στην έξοδο του νοσοκομείου αισθάνθηκα μια παράξενη αύρα, δε μπορώ να σας το μεταλαμπαδεύσω με λέξεις. Ήμουν ευτυχισμένος, ένιωθα κάτι πολύ έντονο, ένα ρίγος με διαπερνούσε, απίστευτο φορτίο.
Ζήτησα να μάθω λεπτομέρειες για τον λήπτη, μου είπαν σε δυο χρόνια θα γίνει εφικτό.
Με νοιάζει μόνο να είναι καλά ο άνθρωπος.
Αποφάσισα πέρσι να μιλήσω στα εκτάκια μου για την προσφορά κ τον εθελοντισμό. Με κοίταζαν με θαυμασμό, κάποια παιδιά ήρθαν αυθόρμητα κ με αγκάλιασαν. Φέτος έχω πρωτάκια, δε θα μπορέσω να τους το μηνύσω.
Μαθαίνω ότι γράφονται αρκετά άτομα στην πλατφόρμα.
Έχω δρομολογήσει δράσεις ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνης.
Είμαι και στη διάθεση της ομάδας ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, να με αξιοποιήσουν όπως θέλουν.
Ο άνθρωπος περπατάει μαζί με την αλληλεγγύη.
Είναι δυο συγκοινωνούντα δοχεία, το ένα δε μπορεί χωρίς το άλλο. Όταν έδωσα λίγο σάλιο, δε το σπουδαιολόγησα, δεν φανταζόμουν ότι με τη βοήθεια μου θα γίνει καλά ένας ασθενής.
Ότι έχουμε χτίσει είναι από τα υλικά της προσφοράς.
Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον.
‍Ο Γιώργος Δατσέρης δεν διάλεξε το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Εκείνο τον διάλεξε. Ο παιδαγωγός οδηγεί το παιδί, είναι ο διανομέας της γνώσης, του μηνύματος, των αξιών στην παιδική ψυχή. Ο Γιώργος όσα μαθηματικά, γλώσσα, γεωγραφία κ αν διδάξει στα παιδιά, το μάθημα της αλληλεγγύης που βίωσε κ ενσάρκωσε ο ίδιος θα είναι πάντα στο βιογραφικό του το τιτανομέγιστο μάθημα ζωής πώς η ανθρωπότητα μπορεί να γίνει καλύτερη μέσα από τις μικρές μας πράξεις οι οποίες δεν φωτογραφίζονται, χαράζονται στον χάρτη ανθρωπιάς που όλο κ συρρικνώνεται. Πάντα όμως θα υπάρχουν κάποιοι σαν τον Γιώργο από το Λασίθι να ομορφαίνουν τις ζωές μας και να θεραπεύονται συνάνθρωποι μας με το ίδιο το μόσχευμα άλλων ανθρώπων, από το  ίδιο τους το αίμα.
Τίποτα πιο ιερό από αυτό.
Αλληλεγγύη λοιπόν, η πιο όμορφη λέξη μετά την Αγάπη
Από άλφα ξεκινάει και αυτή όπως και η Ανθρωπιά
Τυχαίο;!

https://www.facebook.com/fotini.kalpaki/posts/2169787963194362

 

Πηγή : neakriti.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.