ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Ένοπλη επίθεση εναντίον του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη
Τουρκία: Ένοπλη επίθεση εναντίον του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη
(Φωτο: Twitter Ibrahim Ozkan/Ekrem Imamoglu)
31 Μαρ
0
Σχόλια

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση εναντίον του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά την ένοπλη επίθεση που έγινε στα γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, των οποίων ο αριθμός είναι προς το παρόν άγνωστος.

Η ένοπλη επίθεση έγινε στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης, με ένα στέλεχος του κόμματος να ανεβάζει και φωτογραφία με τη σφαίρα που διαπέρασε τη τζαμαρία των γραφείων.

Όλος ο πολιτικός κόσμος της τουρκικής αντιπολίτευσης καταδίκασε το γεγονός, καθώς νωρίτερα σήμερα (31.3.2023) έγινε γνωστή η σφοδρή αντιπαράθεση που είχε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή ένα νοσοκομείο που δεν χτίστηκε ποτέ.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος την απείλησε, λέγοντάς της «να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!». Μάλιστα, ο σύμβουλος του Καλού Κόμματος, Μπουρά Καβουντζού, απέδωσε την επίθεση στη «ρητορική μίσους, προσβολών και απειλών του Ερντογάν».

Μεράλ Ακσενέρ: «Όλες οι επιθέσεις σου έμειναν ατιμώρητες»

Η Μεράλ Ακσενέρ σχολίασε την επίθεση στο Twitter, απευθυνόμενη απευθείας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «όλες αυτές οι επιθέσεις έμειναν ατιμώρητες επί διακυβέρνησής σου. Σήμερα μας έκαναν επίθεση στα γραφεία μας στην Κωνσταντινούπολη κύριε Ρετζέπ».

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Την επίθεση καταδίκασε και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αναπαράγοντας τη φωτογραφία και γράφοντας: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.