ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διεθνής διάκριση: Έλληνας γιατρός κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων και μας κάνει υπερήφανους
Διεθνής διάκριση: Έλληνας γιατρός κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων και μας κάνει υπερήφανους
(Φώτο : diaforetiko.gr)
31 Μαρ
0
Σχόλια

Διεθνής διάκριση: Έλληνας γιατρός κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων και μας κάνει υπερήφανους

Ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, χειρουργός που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, απέσπασε Διεθνή διάκριση κατακτώντας το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων. Η σχετική τελετή, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου, στο Hong Kong, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου μεταμοσχεύσεων.

Ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, έλαβε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού στην Ελλάδα, και από το 2011 είναι στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργάστηκε ως χειρουργός και μεταμοσχευτής σε διάφορα Νοσοκομεία του Λονδίνου.

Τον Αύγουστο του 2013, του είχε προταθεί η θέση του Διευθυντή του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων στο Νοσοκομείο Guy’s Hospital του Λονδίνου, αλλά δεν την αποδέχτηκε, καθώς προτίμησε την πρόταση που του έγινε από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης, προκειμένου να εργασθεί εκεί στην ομάδα Μεταμοσχεύσεων.

Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στις μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιδιαίτερα νεφρών, παγκρέατος και λεπτού εντέρου. Σύντομα όμως διακρίθηκε για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στον τομέα αυτό και τον Ιανουάριο του 2015, κατέλαβε την θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης. Διακρίθηκε για το πλήθος των επιστημονικών εργασιών που συνέγραψε και δημοσίευσε, σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά προταθείς τον Φεβρουάριο του 2014 για το βραβείο Mental Award. Το 2015, ανακηρύχθηκε από ψηφοφορία των φοιτητών της Ιατρικής ως ο καλύτερος εκπαιδευτής, στα πλαίσια διδασκαλίας προς τους φοιτητές της Ιατρικής.

Τον Απρίλη του 2016, ενημερώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή απονομής βραβείων, για την διάκρισή του με το παγκόσμιο βραβείο μεταμοσχεύσεων, το οποίο συνοδεύεται από ένα συμβολικό ποσό για την εν γένει προσφορά του στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο της τιμητικής αυτής διάκρισης του κ. Βρακά, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Χαρά Κεφαλίδου, έστειλε συγχαρητήρια επιστολή, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον Γιώργο Βρακά συντοπίτη μας και σπουδαίο επιστήμονα που διακρίθηκε με το παγκόσμιο βραβείο μεταμοσχεύσεων.

Η εξαιρετική αυτή διάκριση τιμά τη Δράμα, την πατρίδα μας, την επιστήμη, την ιατρική. Είναι πολύ σπουδαίο και μεγάλη τιμή για έναν τόπο να καταγράφει τέτοιου είδους επιστήμονες, γιατί όσο η επιστήμη παράγει διαρκώς νέα γνώση, τα όρια της υγείας θα διευρύνονται.

Σε ένα ασταθές κοινωνικό περιβάλλον, η διαδικασία της μεταμόσχευσης αποτελεί παράδειγμα συλλογικής εργασίας και κοινωνικής συνοχής. Είναι πολύ σημαντικό η κοινωνία και η σωστή ενημέρωσή της, να είναι αρωγός στην προώθηση των Μεταμοσχεύσεων.

Εύχομαι από καρδιάς, να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους Έλληνες, στον κόσμο…….».

 

Πηγή : diaforetiko.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.