Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας: Σώθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές – Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής
(Φωτο: flash.gr)
29 Μαρ
0
Σχόλια

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας: Σώθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές – Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ δίνει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος σε εστιατόριο και συναγωγή στου Ψυρρή.

Στην ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αναφέρει ότι χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας σώθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Όλη η ανακοίνωση

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας.

Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Το ΚΙΣΕ, με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε «τα θερμά συγχαρητήρια του για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της».

Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής.

Το χρονικό

Η τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, θα γινόταν στην «καρδιά» της Αθήνας και όλα δείχνουν πώς η πιο πιθανή περίοδος ήταν από την Τετάρτη 5 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 13 Απριλίου, που είναι το Εβραϊκό Πάσχα. Και αυτό γιατί την εν λόγω περίοδο το εστιατόριο στου Ψυρρή αναμενόταν να συγκεντρώσει πλήθος Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες, εν όψει του Σέντερ (Seder), του παραδοσιακού δείπνου στο Εβραϊκό Πάσχα.

Εβραϊκά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι Πακιστανοί που θα έκαναν το τρομοκρατικό «χτύπημα» είχαν μελετήσει τις εκδοχές να επιτεθούν με όπλα ή εκρηκτικά, καθώς και δηλητηριώδη αέρια, όταν το εστιατόριο θα ήταν γεμάτο με κόσμο. Είχαν μάλιστα και ταρίφα για κάθε νεκρό, που σύμφωνα με πληροφορίες, έφθανε ακόμα και τις 16.000 ευρώ.

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.