Ιωάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Χρούσος. Οι δύο καλύτεροι επιστήμονες, που έχουμε
(Φώτο : medlabgr.blogspot.com)
27 Μαρ
0
Σχόλια

Ιωάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Χρούσος. Οι δύο καλύτεροι επιστήμονες, που έχουμε

Δύο Έλληνες καθηγητές παραμένουν για χρόνια στις πρώτες θέσεις στις κατατάξεις των καθηγητών με την μεγαλύτερη απήχηση και επιρροή ερευνητικά παγκοσμίως.

Ο πρώτος, ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια είναι ο Έλληνας ερευνητής με τη μεγαλύτερη απήχηση και επιρροή παγκοσμίως, καθώς καταλαμβάνει την 45η θέση στη διεθνή κατάταξη «HighlyCitedResearchers» της Webometrics του 2022 από την 52η που είχε πριν το 2021.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είναι μία θέση πιο κάτω από τον γνωστό Άντονι Φάουτσι που είναι ο επικεφαλής επιδημιολόγος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, που καταλαμβάνει την 44η θέση.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση (108) από Ελληνικής πλευράς ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Να τονιστεί ότι η κατάταξη, που συντάσσεται δύο φορές το χρόνο με βάση τις πληροφορίες των δημόσιων προφίλ καθηγητών και ερευνητών πανεπιστημίων στο Google Scholar, ταξινομεί τους επιστήμονες ανάλογα με την επιστημονική επιρροή που έχουν στους άλλους επιστήμονες διαχρονικά.

Επίσης η επικαιροποιημένη κατάταξη αφορά στοιχεία που συλλέχθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και περιλαμβάνει 4.167 ερευνητές με δείκτη h-index άνω του 100, οι οποίοι δηλαδή έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρατεθεί ως έγκυρη αναφορά από το λιγότερο 100 άλλους ερευνητές στις δικές τους εργασίες.

Πρώτος στην κατάταξη εμφανίζεται ο καθηγητής Ronald Kessler του Πανεπιστημίου Harvard

 

Πηγή : medlabgr.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.